fbpx
Slow news

Тренди комунікацій у соцмережах — дослідження MOON studio

Аудиторія, популярні платформи та інтеграція брендів
Данилюк Даяна, 17.10.2020

Маркетингова агенція MOON studio провела моніторинг медіа, трендсетерів, брендів та зібрала останні оновлення в дослідженні “Тренди комунікації в соціальних мережах”. 

“Ми регулярно стежимо за зародженням трендів у комунікаціях брендів. Це дає змогу пропонувати нашим клієнтам ідеї, які стануть найефективнішим рішенням для їхніх завдань. Цього разу прогноз вийшов більшим, аніж зазвичай, із функціоналом соцмереж, і ми вирішили ним поділитися.

Завдяки щоденному моніторингу ми розуміємо, які тренди зароджуються, які встигли стати масовими, а які вже віджили і втратили популярність.”

За даними We Are Social за 2020 рік:

  • 27, 46 млн людей користуються інтернетом — це 63% від усього населення планети;
  • 19 млн використовують соцмережі — це 43% від усього населення планети;

Приблизно 1,5 млн людей щороку долучаються до соцмереж. У 2020 цей приріст склав +8,3%. Найпопулярнішими соцмережами в Україні залишаються Facebook (15 млн) та Instagram (13 млн).


Тренди

1. Контент, що зникає. Stories стають все популярнішими й перехоплюють на себе більше уваги, ніж пости у стрічці Instagram. 

2. Вертикальний відеоконтент. За даними We Are Social, 97% інтернет-користувачів в Україні користуються соцмережами через мобільні пристрої.

3. Подкасти. Бренди все частіше починають створювати власні подкасти й розвивати нові комунікаційні майданчики. 

4. Інтерактивний контент. 60% брендів використовують інтерактивні елементи в Stories щонайменше раз на місяць. Це не тільки збільшує охоплення аудиторії, а й підвищує її залученість.

5. Інфлюенсери. Користувачі все частіше стверджують, що не довіряють блогерам, особливо мільйонникам, а ось бюджети брендів на цей інструмент засвідчують протилежне. Люди все ще залежні від думки інфлюенсера, коли намагаються зробити власний вибір.



Тренди комунікацій

 Інклюзивність. У 2019 році інклюзивність і рівність були офіційно визнані ключовою темою фестивалю креативності “Каннські леви”. Турбота про людей з обмеженими можливостями й комунікація про це у своїх соцмедіа підвищує рівень довіри до бренду.

 Усвідомлене споживання. У 2020 році ще актуальнішим став пошук продуктів і послуг, які допоможуть зменшити екологічний слід. Просто розуміти проблеми екології — замало, потрібно діяти, інакше бренд ризикує зазнати екошеймінгу.

 Віртуальні блогери та штучний інтелект. Така співпраця може знизити ризики для бренду й розширити можливості для креативу. 

 AR, VR та доповнена реальність. З появою Shopping Tags в Instagram з’явився попит на діджитал-моду, а значить бренди частіше використовуватимуть AR-технології. 

 Цензура й контроль влади над контентом та інтернетом. Віднедавна влада США стала частково контролювати TikTok, пояснюючи це необхідністю убезпечити дані користувачі.

В Україні ми всі пам’ятаємо про блокування Mail.ru Group, а в Білорусі, наприклад, влада зовсім може вимикати інтернет з політичних мотивів.

 Меми й фановий контент. Бренди частіше створюють меми, експериментують із ситуативним маркетингом та обіграють інфоприводи.

 Ностальгія. Сьогодні кількість продуктів для покоління 90-х збільшується, щоб викликати ностальгію. Наприклад, в Instagram стали популярними зйомки в стилі 80-90-х, особливо для брендів одягу. 

 Природність, чесність і відкритість. Бренди показують себе такими, як є: відкривають залаштунки свого виробництва, розповідають, як прийшли до успіху, з якими проблемами стикалися тощо.

 Духовність та астрологія. Каньє Вест випустив новий альбом “Jesus is King”, у якому популяризує церкву. А одним з найхайповіших акаунтів в Instagram у 2020 році став профіль “Циганки Луладжі”, хоча сам контент виключно фановий і на астрологічну відповідність не претендує.


Читайте також у рубриці Slow news
В інстаграмі з’явиться можливість публікувати секретні сториз
Розробники розповіли про нововведення
У мережі розгорнулась дискусія щодо вживання фемінітивів
Свою думку висловили ветеранки й військові, які продовжують нести службу
Киян запрошують до Капсули сортування
Розкажуть, як створити зручний простір для сортування сміття
Павло Дуров заявив про свою любов до української мови
Гендиректор Telegram розповів, що знання української допомагає йому в роботі
Стартував флешмоб на підтримку українських жінок
Його організаторів надихнули слова з пісні Teresa & Maria, що представить Україну на Євробаченні
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень