fbpx
Slow news

У Британії та США видадуть щоденник 12-річної Єви, яка втекла від війни з Харкова в Дублін

Частину коштів від продажу книжки передадуть на допомогу українським біженцям
Мачулка Ангеліна, 25.06.2022

Британське видавництво Bloomsbury й американське Union Square випустять щоденник 12-річної українки Єви, яка втекла від війни з Харкова в Дублін.

Книжка називатиметься “Ви не знаєте, що таке війна. Щоденник дівчинки з України”. У ньому Єва описала, як її дім пошкодило бомбардування, як вона ховалася від обстрілів у підвалі, а потім разом із бабусею переїжджала на Захід України. Звідти вони попрямували в центр біженців в Угорщині, а відтак — в ірландський Дублін.

“Історія Єви глибоко зворушила нас, — говорить редакторка видавництва Bloomsbury Саллі Бітс. — Ми дуже раді, що Єва вирішила опублікувати книгу “Ти не знаєш, що таке війна” у видавництві Bloomsbury. Це книжка, яку має прочитати кожен”.

Обкладинка видання від Анастасії Стефурак натхнена українським народним мистецтвом, а також міститиме карти Харкова, України та Європи від ілюстраторки Ольги Штонди, переселенки з Харкова.

Книжки й у Великій Британії, і у США вийдуть 25 жовтня 2022 року. Частину грошей від продажу американського видання передадуть благодійним організаціям для підтримки українських біженців.

Читайте також у рубриці Slow news
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень