fbpx
Зсередини

11 сервісів, які допоможуть митцям представити власні роботи

Для художників, ілюстраторів і дизайнерів
Ракша Лариса, 19.11.2021

Картини, ілюстрації, графіки, анімації — це все результат кропіткої діяльності творчої людини. Але створення роботи ще не завершує загальний процес, адже потім починається пошук потенційного покупця. Часто це викликає складнощі, особливо якщо робота представлена виключно в онлайн-просторі.

Тож ми зібрали 11 сервісів, які дають можливість митцям виставити свої роботи на продаж, допомагають знайти однодумців і регулярно публікують матеріали для розвитку.


Big Cartel

Ціна: безплатно, $9,99 або $19,99

Big Cartel дає можливість створити власний магазин і почуватися творцем на кожному етапі. Користувач самостійно обирає колір, стиль і тему сайту. Адже це безпечний онлайн-простір для митців, який дає натхнення на творчість, а не обмежує правилами. Сервіс дозволяє розміщувати картини, ілюстрації, посуд, одяг, сумки, косметику, прикраси — не існує конкретного списку. Єдине, що дуже важливо — вироби мають бути зроблені самостійно, а не куплені з метою перепродажу.


MasterBundles

Ціна: безплатно

MasterBundles орієнтований на продаж виключно дизайнерських проєктів. Можна розміщувати: шрифти, логотипи, презентації, графіки, ілюстрації, листівки й текстури. Сервіс не бере плату за публікацію робіт, але після продажу забирає собі 50% від вартості. Також є можливість переглядати дизайни інших користувачів, спілкуватися та обмінюватись досвідом. Сайт позиціонує себе як ком’юніті творчих людей, які прийдуть на допомогу за потреби.


Society6

Ціна: безплатно

Основна відмінність Society6 від інших сервісів — це наявність власного блогу з корисними статтями для творчих людей. Кожен охочий може розмістити свою роботу на сайті безплатно та знайти покупців або однодумців. Сервіс не обмежує у виборі продуктів для продажу. Можна представити будь-що: від дизайну і текстів до меблів і посуду. Також блог має відкритий доступ для кожного, не обов’язково реєструватися, щоб ознайомитися з опублікованими матеріалами.


Saatchi Art

Ціна: безплатно

Сервіс Saatchi Art — це простір для художників. Безплатно можна розміщувати картини, фотографії, скульптури, малюнки та листівки. Сайт також має блог із ситуативними новинами та цікавими матеріалами зі світу мистецтва. Додатково є можливість оформити e-mail розсилку, яка сповіщатиме користувача про всі нові колекції. Творці сервісу вважають, що митцям складно знайомити світ зі своїми роботами. Саме тому важлива мета сервісу — допомагати художникам і покупцям знаходити одне одного.


Zazzle

Ціна: безплатно

Корисна функція сервісу, яка дає йому перевагу над іншими, — це можливість продавати власну ідею для реалізації. Наприклад, якщо дизайнер придумав оригінальне паковання для подарунка, він може описати свою ідею та продати людині, яка займеться її реалізацією. Zazzle має свій додаток на смартфонах, що додає мобільності в користуванні сайтом.


RedBubble

Ціна: безплатно

RedBubble розміщує дизайни, які згодом будуть використані на чохлах для телефонів і ноутбуків, наліпках, одязі та аксесуарах. Сервіс має свій магазин з уже реалізованими виробами, які може придбати будь-хто. Для користування сайтом потрібно лише зареєструватися. Завдяки відсутності додаткових оплат митці можуть вільно переглядати роботи одне одного, знайомитися та створювати колаборації.


INPRNT

Ціна: безплатно

Сервіс INPRNT створений для допомоги графічним дизайнерам у продажу своїх робіт. Для зручності сайт має окремий розділ з переліком усіх художників. Це допомагає покупцю швидше переглянути сотні робіт і обрати той стиль, який йому до вподоби. Деталь, яка відрізняє цей сервіс від інших, — це продаж подарункових сертифікатів. Користувач може придбати сертифікат на певну суму, а його знайомий самостійно вибере картину, ілюстрацію або фотографію.


Design Cuts

Ціна: безплатно

Сервіс розміщує і продає пензлі для Photoshop та Illustrator, шаблони, іконки, логотипи. Користування цілком безплатне, але адміністратори сайту ретельно перевіряють продукт. Адже якість робіт, розміщених на сервісі, — це їхня особиста відповідальність. Особливість Design Cuts — у наявності власних курсів. Наприклад, є лекція про святкові шрифти, користування шаблонами для друку та багато інших.


Art Web

Ціна: безплатно, $4,79 або $8,13

Безплатна версія дає змогу розміщувати картини та фотографії, самостійно встановлювати ціну, спілкуватися з покупцями. Розширена версія дає доступ до створення власного онлайн-магазину з продажем графіки, гіф-анімацій, шрифтів, ілюстрацій. Сайт активно наповнює матеріалами власний блог. Художник може почитати інтерв’ю зі своїми кумирами з творчого світу, рецензії на книжки та дізнатися про масштабні події.


GraphicRiver

Ціна: безплатно

GraphicRiver має власний форум, де можна запитати експертну думку та швидко отримати підтримку. Сайт розміщує векторну та растрову графіку, а також 3D-файли, логотипи, шрифти та фотографії. Для того щоб автор робіт міг розуміти, які з них є актуальними, адміністратори розробили зручну аналітичну систему. Також кожен може долучитися до створення блогу й запропонувати власні ідеї для розвитку сервісу.


Design By Humans

Ціна: безплатно

Сервіс зарекомендував себе як спільнота творчих людей, які часто створюють колаборації та експериментують з дизайнами. Загалом Design By Humans адресований ілюстраторам та людям, які можуть допомогти з реалізацією ідей. Дизайни розміщують на одязі найчастіше в єдиному екземплярі. Українці так само можуть придбати унікальну річ, адже сервіс оплачує доставку по всьому світу, якщо сума замовлення перевищує $75.


Підтримай нас на Patreon!

 Donate

 

Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень