fbpx
Slow news

Аудиторія Facebook пішла на спад у 6 обласних центрах України (дослідження)

У більшості обласних центрів Instagram випередив Facebook
Альтман Дарина, 25.01.2021

Комерційна агенція PlusOne провела дослідження української аудиторії у Facebook та Instagram. У дослідженні проаналізували проникнення двох соцмереж в обласних центрах та регіонах, частоту використання мобільної та десктопних версій, версій на iOS та Android, гендерних та вікових особливостей української аудиторії.

За даними дослідження, українська аудиторія Facebook та Instagram з липня 2020 року зросла на 1 млн кожна – до 16 та 14 млн відповідно. Кількість користувачів Facebook Messenger збільшилась на 800 тисяч – до 10 млн. А за допомогою рекламних інструментів Facebook тепер можна охопити на 1 млн користувачів більше, тобто 22 млн.

Жителі майже всіх областей України віддають перевагу Facebook. Винятком є три регіони: Харківська область, де Instagram має проникнення 38% проти 35% у Facebook, Одеська (42% та 41% відповідно), Запорізька (36% та 35% відповідно). Facebook найпопулярніший у Київській (57%), Львівській (48%) та Дніпропетровській (48%) областях. Найнижче проникнення – у Кіровоградській області (34%).

Найвище проникнення Instagram – у Київській (51%), Одеській (42%) та Дніпропетровській (41%) областях. Найменш популярною соцмережа є у Кіровоградській області (26%).

Instagram випереджає Facebook за часткою користувачів серед українців віком до 29 років. Причому серед 18-23-річних та 25-26-річних рівень проникнення перевищує показник 100%. Це можна пояснити тим, що в молодих користувачів може бути кілька акаунтів у соцмережі або створені фейкові сторінки.

Обидві соцмережі продемонстрували зростання кількості користувачів у більшості вікових груп за останні пів року. Найбільший спад кількості користувачів Facebook та Instagram зафіксовано серед 19-річних (понад 50 тис.). Facebook випереджає Instagram за збільшенням кількості користувачів у вікових групах 37-38 років та 52+ років. 

Частка користувачів, які заходять у Facebook з десктопу, знизилась на 8%.

Читайте також у рубриці Slow news
В інстаграмі з’явиться можливість публікувати секретні сториз
Розробники розповіли про нововведення
У мережі розгорнулась дискусія щодо вживання фемінітивів
Свою думку висловили ветеранки й військові, які продовжують нести службу
Киян запрошують до Капсули сортування
Розкажуть, як створити зручний простір для сортування сміття
Павло Дуров заявив про свою любов до української мови
Гендиректор Telegram розповів, що знання української допомагає йому в роботі
Стартував флешмоб на підтримку українських жінок
Його організаторів надихнули слова з пісні Teresa & Maria, що представить Україну на Євробаченні
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень