fbpx
Slow news

Англійський футбольний клуб започаткував «Хвилину без мовчання»

Спортсмени привертають увагу до необхідності спілкування для запобігання самогубствам
Кірста Олена, 17.10.2024

Футболісти англійського футбольного клубу Norwich City під час нещодавнього матчу замість звичної хвилини мовчання запропонували вболівальникам узяти участь у «Хвилині без мовчання», що присвячена підтримці психічного здоров’я.

Мета цієї акції — привернути увагу до важливості спілкування та взаємопідтримки, а також запобігання самогубствам. Адже у Великій Британії кожні 90 хвилин одна людина закінчує життя самогубством, пише CREAPILLS.

Ідею кампанії розробили у співпраці з благодійною організацією Samaritans. Понад 25 000 вболівальників на стадіоні Carrow Road стали учасниками цієї ініціативи, використавши час для розмов із рідними чи друзями. На екранах стадіону транслювали підказки на кшталт «Як минув твій тиждень?», що заохочувало вболівальників до відкритого діалогу. Також на стадіоні були присутні волонтери, готові надати допомогу тим, хто потребував підтримки.

Ця ініціатива — частина заходів клубу на честь Всесвітнього дня психічного здоров’я, який щороку відзначають на початку жовтня. Її головна мета — зробити футбол простором, де розмови про емоційне благополуччя стають природною частиною спілкування. Організатори переконані, що навіть один момент уваги до ближнього може багато чого змінити.

Цей проєкт продовжує традицію Norwich City FC щодо підвищення обізнаності про психічне здоров’я. Раніше клуб уже реалізував кампанію You are not alone у 2023 році, яка мала великий успіх та охопила мільйони людей по всьому світу.

Організатори кажуть, що новий формат хвилини підтримки демонструє важливість відкритої комунікації та допомагає ламати стереотипи щодо обговорення психічного здоров’я. Вони також сподіваються, що інші спортивні клуби та організації також підтримають подібні ініціативи, зробивши увагу до психічного здоров’я частиною повсякденного життя.

Читайте також у рубриці Slow news
Агенції Taktika та twid випустили нові шрифти
Прагнуть підтримати розвиток української типографії та стимулювати процеси культурної деколонізації
В інстаграмі з’явилися картки профілів
Нова опція спростить обмін акаунтами між користувачами
PR Army присвятила відео цивільним українцям, які перебувають у російських тюрмах
Роликом нагадують міжнародній спільноті про важливість визволення цивільних полонених
Android та YouTube впровадили нові функції для захисту користувачів і поліпшення сервісу
Для користувачів андроїда з’явиться захист від крадіжки, а в ютубі — таймер сну та персоналізовані плейлісти
Ірландський літературний журнал присвятив випуск Україні
До нього увійшли твори Сергія Жадана, Галини Крук, Оксани Забужко та інших письменників
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень