fbpx
Кейси/Рекламний бліц

Рекламний бліц: Ілля Почкун

admin, 29.07.2024

Ілля Почкун – співзасновник і креативний директор агенції Taktika. Серед найвідоміших проєктів: глобальний комунікаційний ребрендинг Rakuten Viber, кампанія «Гвардія Наступу» для МВС України. У 2023 році увійшов до списку «30 до 30» від Forbes Ukraine. У 2024-му креативне агентство Taktika потрапило до списку Forbes Next250.

реклама, що змусила затамувати подих

ІЛЛЯ: Банально, але це Lacoste – life is a beautiful sport. Ця реклама ніби сама собою про затриманий подих, відчуття непевності та невагомості.

Вона дуже метафорична – це мені й подобається. Багато хто намагається застосувати цей прийом, але мало кому вдається, щоб метафора справді зчитувалася.

Ну і, звичайно, не можна не згадати гасло «Life is a beautiful sport». Це перша кампанія на базі цієї креативної платформи, і я вважаю, що це геніальне гасло для лайфстайл-бренду зі спортивним спадком.


РЕклама, що змусила плакати

ІЛЛЯ: Для плакання в рекламі виділено окремий сезон – різдвяний. Найчастіше всі сльози дістаються Джону Льюїсу або ж черговому ролику з ожилим предметом (не засуджую, сам таке робив). Але мій фаворит – реклама Edeka 2015 року. Більше нічого не скажу, дивіться.


Найбільш повчальна реклама

ІЛЛЯ: Коли я був молодим креативником, у Fedoriv зробив рекламу Concert.ua. Там було три ролики: про бабусь на застіллі, про дитину в машині та про дівчину в офісі.

Кампанія вийшла хорошою, але я довго не міг зрозуміти, чому ролик про бабусь стрибнув на голову вище двох інших.

Згодом допетрав: проблема в тому, що у вигадуванні цих роликів я зупинився на першому етапі. Я придумав головну ідею, але не постарався над тим, щоб придумати персонажів, локації і деталі самого сценарію.

Тому дві інші роботи вийшли з нецікавими персонажами в очевидних локаціях, які ніяк не підсилюють відео і нічого йому не дають. А третій уже вийшов цікавішим, бо не щодня побачиш десятки бабусь, які кудись летять.

Така проблема є у багатьох джунів. І для пояснень, чому треба думати про деталі, локації, персонажів, я використовую ролик Kwiff. Його головна ідея дуже ганебна й банальна: «Наш продукт настільки ж крутий, як…». Але завдяки ситуаціям, деталям і кожній продуманій маленькій сценці цей ролик стає неперевершеним.


Реклама, яку переглядав 100 разів

ІЛЛЯ: Трихвилинна версія Volvo – moments. Побачив її, коли був у Каннах, й одразу закохався. Передивився її зараз і спіймав себе на тому, що ритмічно проговорюю войсовер, ніби підспівую пісні.


Найкольоровіша реклама

ІЛЛЯ: Без коментарів. Просто дивіться.

Читайте також у рубриці Рекламний бліц
/ Рекламний бліц з Тонею Кондаковою
Креативна директорка про рекламні кейси, які навчають, змушують плакати та сміятися
/ Рекламний бліц з Артемом Кареліним
Добірка рекламних кейсів від креативного директора агенції Banda
/ Рекламний бліц з Іваном Іщенком
Добірка рекламних кейсів, які дивують, змушують замислитися та взятися за активне використання ШІ в роботі
/ Рекламний бліц з Андрієм Міщенком
Креативний директор і стратег про кейси, яким він заздрить і які його смішать
/ Рекламний бліц з Іллею Ануфрієнко
Добірка рекламних кейсів від власника та директора креативної агенції Bickerstaff.899
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень