fbpx
Slow news

Візуальні тренди 2020 року від Adobe Stock

Ще одна підбірка трендів
Чередніченко Анастасія, 23.12.2019

Сервіс Adobe Stock опублікував перелік візуальних трендів наступного року – про це команда Adobe повідомила у своєму блозі.

Adobe Stock щороку публікує візуальні тренди, збираючи дані від юзерів та інфлюенсерів Adobe, досліджуючи результати пошуковиків та світових новин мистецтва. Цьогоріч сервіс розширив свій перелік і поділився трендами в дизайні та моушн-графіці.

Візуальні тренди

 Вітається будь-який вік

Всесвітня організація здоров’я повідомляє, що до 2020 року кількість людей у ​​віці від 60 років перевищить кількість дітей віком до 5 років.

Якщо раніше люди похилого віку зображались як ті, кому потрібна допомога, то зараз вони – повноцінні представники цільової аудиторії багатьох брендів. Основний меседж: чим старшими та фінансово стійкішими ми стаємо, тим з більш натхненно вивчаємо та досліджуємо світ.

Marc Bordons / Stocksy United / Adobe Stock.

 Самовираження

Через соцмережі люди стали більш публічними та відкритими, ніж раніше. Вони активно ділиться своїм особистим життям, досвідом та емоціями – так зростає тенденція бути справжнім і не штучним. Через це суспільство вимагає від брендів, політиків та громадських діячів того ж – бути справжніми і непідробними.

 Sarah Alice Rabbit / Adobe Stock

 Макіяж не маска

Раніше косметику використовували як “маску”, намагаючись досягнути ідеалу краси. Сьогодні фокус змістився в бік натуральності та самовираження кожної людини. Споживачів цікавлять унікальні історії. Макіяж став інструментом для вираження свого стилю та творчих експериментів – тепер це більше, ніж спроба приховати недоліки.

Thais Ramos Varela / Stocksy United / Adobe Stock

 Від “я” до “ми”

Бренди виявили, що образи, які транслюють сильне почуття спільності та свідомий вибір способу життя, знаходять найбільший відгук у споживачів. Це сприяє швидкому контакту між брендами та їхніми цільовими аудиторіями.

Adam Perez / Adobe Stock

Тренди в дизайні

Команда Adobe в партнерстві з Behance та Adobe Creative Cloud Marketing визначила найбільш знакові тенденції в дизайні.

 Digital hand craft

Популярності набувають елементи, створені за технологією DIY (Do It Yourself/Зроби це сам). З цифрових елементів митці створюють власний стиль.

 Оновлений ар-деко

Популярними стають футуристичні деталі, геометричні візерунки, металеві елементи та витончена типографія. Ці візуальні елементи нагадують стиль ар-деко.

Wacomka / Adobe Stock

 Напівреалізм

Фантастичні образи з використанням графіки відкривають нові перспектив. 2020 рік відкриє багато художників, які використовують нові інструменти та методи, щоб створити неможливе та змінити наше бачення.

Musicman80 / Adobe Stock; Katia / Adobe Stock.

 Сучасна готика

Художники експериментуватимуть з аналоговими та цифровими елементами. Популярними стануть футуристичні матеріали, примхливе освітлення та вражаюча типографія.

Тренди моушн-графіки

 Документальні фільми про навколишнє середовище

Дискусія про клімат стане важливою частиною комунікацій багатьох брендів у 2020 році. Вони використовуватимуть стиль документального фільму, щоб зобразити можливе майбутнє, пов’язане зі змінами клімату.

Nicolasme / Adobe Stock

 Реакція на рух

Споживачі очікують на більшу кількість рухливих інтерактивних відео в соцмережах. Це новий розділ графіки, яка реагує на рухи і привертає більше уваги.

Oles_photo / Adobe Stock

 Рідка абстракція

Рідкі абстрактні форми є природними та органічними. Цей стиль контрастує з геометричним та функціональним дизайном, створюючи динамічні та живі композиції.

Lightleak Films / Adobe Stock

 Неонове сяйво

Рухомі неонові елементи створюють динаміку. Те, що почалося в кіно, тепер з’являється в серіалах Netflix, музичних відео, іграх та соціальних відео. Неон у русі створює динаміку та особливу електричну енергію.

Synthex / Adobe Stock

“Споживачі підштовхують бренди йти в ногу зі світом естетичних змін, який постійно розширюється. Жодна тенденція не існує у вакуумі, вона пов’язана з різними першоджерелами та мікрокультурами, які розвиваються в інтернеті. Ми представляємо ці тенденції, щоб допомогти вам визначити основний напрямок, спланувати наступну кампанію та надихнути”, – прокоментували в Adobe.


Читайте також у рубриці Slow news
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень