fbpx
Slow news

Українські ІТ-компанії об’єдналися навколо акції «День для війська»

1 жовтня айтівці перерахують свій заробіток за день на потреби ЗСУ
Кірста Олена, 26.09.2024

Благодійний фонд «1991» першого жовтня організовує в ІТ-компаніях ініціативу «День для війська». Вона має на меті згенерувати додаткові кошти для Сил оборони.

У зв’язку з воєнним станом, введеним в Україні, Уряд скасував усі державні вихідні. Проте багато IT-компаній продовжують надавати частину вихідних своїм працівникам. У День захисників і захисниць, як і в інші державні свята, військові не відпочивають, адже їхнє завдання — боронити безпеку українців. Саме тому 1 жовтня вже третій рік поспіль IT-сектор об’єднується навколо акції Day4Defenders, спрямованої на підтримку української армії.

Основна ідея ініціативи полягає в тому, що компанії відмовляються від вихідного 1 жовтня, у День захисників і захисниць, і всі зарплати працівників за день спрямовують на потреби ЗСУ.

«Цей підхід дозволяє залучати кошти від іноземних клієнтів, не витрачаючи власні. Багато українців уже донатять, проте їхні ресурси обмежені. А ця ініціатива дозволяє згенерувати додаткові гроші й скерувати їх на критичні потреби військових. Наші замовники готові оплачувати додаткові години, оскільки в цей час робота продовжуватиметься, як у звичайний робочий день», — розповіла Лідія Даць, співорганізаторка Day4Defenders.

За словами організаторів акції, цьогоріч до ініціативи приєдналися понад 10 компаній, зокрема Sombra, TechMagic, The Gradient, InVerita, OpenVPN, Ralabs та інші. Це дасть змогу залучити значні кошти на закриття критичних потреб військових. Зокрема, у 2022 році було зібрано приблизно 2,4 млн гривень, а у 2023 році — понад 3,9 млн гривень, які спрямували на закупівлю дронів, генераторів та автівок для армії.

Цього року організатори планують згенерувати понад 6 млн гривень та закупити 20 пікапів для гарячих напрямків фронту. Також компанії-учасники акції мають можливість задонатити ці кошти на власні збори чи підтримати підрозділи, де служать їхні співробітники.

«Це одна з найефективніших ідей допомоги ЗСУ, які мені відомі. Дуже важливо, що кошти, акумульовані завдяки Day4Defenders, — це додаткова допомога, а не переспрямування фінансів з одних зборів на інші. Адже це оплата праці за робочий день, якого б могло не бути без цієї ініціативи. Дякую всім працівникам, які з радістю беруть участь у Day4Defenders», — додає Юрій Барнович, співорганізатор акції та представник компанії-учасниці OpenVPN Inc.

IT-компанії, що беруть участь в ініціативі, матимуть можливість забрендувати пікапи своїм логотипом і отримати фотозвіт з передачі автівок.

Організатори закликають долучатися до цієї ініціативи й інші компанії. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням.

Читайте також у рубриці Slow news
Україна потребує перекваліфікації жінок та людей старшого віку
У Gradus Research провели дослідження
Meta представила розумні окуляри Orion
Управління девайсом відбувається за допомогою голосових підказок і жестів
В Україні створили мінісеріал про дезінформацію
У ньому змодельовані життєві ситуації, які можуть бути близькі глядачам
Як українці об’єднуються заради тварин
Укрпошта випустила поштовий блок «Батальйон “Пухнасті”», а власники врятованих бездомних тварин долучаються до флешмобу
У 13 країнах Європи відбудеться благодійний забіг у темряві
Збиратимуть кошти на потреби українських захисників та медичне обладнання для військового госпіталю в Чернігові
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень