fbpx
Slow news

Adobe створила нову модель ШІ для роботи з відео

Модель інтегрують у Premiere Pro, вона стане доступною цього року
Кірста Олена, 13.09.2024

В Adobe анонсували запуск нової моделі ШІ Firefly Video Model, що використовує генеративні технології для роботи з відео.

Раніше Firefly використовували для створення зображень, дизайну та векторів, а тепер технологія буде доступною й для створення відеоконтенту. Її інтегрують у такі інструменти, як Premiere Pro, що дасть змогу отримати нові можливості для відеомонтажу. Бета-версію обіцяють запустити впродовж цього року — повідомили на офіційному сайті Adobe.

«Упродовж кількох останніх місяців Adobe активно співпрацює зі спільнотою відеомонтажерів для вдосконалення Firefly Video Model. На основі їхніх відгуків і з урахуванням прав творців компанія розробляє нові робочі процеси. Модель допомагатиме редакторам втілювати їхні творчі ідеї, заповнювати прогалини в монтажній лінії та додавати нові елементи до наявних відеоматеріалів. Подібно до інших генеративних моделей Adobe Firefly, Firefly Video Model створена з дотриманням комерційної безпеки. Редактори можуть працювати впевнено, знаючи, що ця модель навчена лише на контенті, використання якого дозволено. Вона ніколи не тренувалася на матеріалах користувачів Adobe, що забезпечує захист прав і конфіденційність», — заявили в Adobe.

Нову модель розробили для того, щоб спростити творцям контенту процес постпродакшену. Вона дає змогу генерувати відео з текстових підказок із використанням широкого спектра керування камерою.

Розробники також показали приклад відеоматеріалів, створених за допомогою нового інструменту. Зазначають, що всі матеріали були створені за допомогою Adobe Firefly Video Model і згенеровані менш як за 2 хвилини.

Читайте також у рубриці Slow news
З’явився новий феміністичний проєкт «Жіночі студії»
Він розповідає про історію України через жіночий погляд
Молодь запрошують долучитися до інтелектуального волонтерства
Учасники програми викладатимуть шкільні предмети онлайн учням із прифронтових регіонів
У Києві відкрилась мультимедійна виставка «Поговори зі мною»
Її присвятили Дню усиновлення та цінності родини для кожної дитини
В Україні вперше навчатимуть професійних менеджерів культури
Слухачі можуть отримати грант на 45 000 грн для реалізації власної ідеї
Друкарня «Фактор Друк» відновлює роботу
Підприємство почало друкувати шкільні підручники
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень