fbpx
Slow news

На вулицях Києва з’явилися розмальовані парти

Ініціатива привертає увагу до необхідності створення укриттів у сільських школах
Кірста Олена, 05.09.2024

Благодійний фонд KSE Foundation у межах ініціативи «ЗАХИСТОК» розмістив шкільні парти на вулицях країни. У такий спосіб прагнуть звернути увагу на збір для облаштування укриттів у навчальних закладах сільської місцевості, щоб школярі могли навчатися там офлайн.

Згідно з результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022, в Україні налічується приблизно 3,5 мільйона школярів, з них 600 тисяч змушені навчатися онлайн. З початком повномасштабного вторгнення благодійний фонд KSE Foundation допоміг обладнати сховища в 13 регіонах країни — це дало змогу повернутися за парти 35 тисячам школярам і дошкільнятам. Метою нового етапу ініціативи стало облаштування укриттів у селах, щоб місцеві учні могли навчатися очно.

На партах, які розмістили просто неба, зображено ілюстрації українського художника Олеся Дереги, а написанням слова «за-хист-ок» через дефіси KSE Foundation прагне акцентувати на тому, що наявність укриттів є важливою умовою для розвитку хисту та розбудови майбутнього українських дітей.

«Написати на парті — це один з найупізнаваніших шкільних способів заявити про себе, про свою потребу в чомусь. Тож якщо вже розповідати людям про укриття в навчальних закладах, то й зробити це логічно було так, як у навчальних закладах: ручкою на парті», — додають ініціатори проєкту.

Вартість облаштування місця для однієї дитини в укритті становить 150 доларів. Долучитися до ініціативи можуть усі охочі. Для цього можна сфотографувати розписані парти та поділитися світлиною в своїх соцмережах. Також задонатити можна, перейшовши за посиланням.

«ЗАХИСТОК» — це ініціатива KSE Foundation, спрямована на облаштування укриттів у навчальних закладах. KSE Foundation є частиною родини Київської школи економіки. Фонд співпрацює з державними органами, благодійними організаціями та міжнародною спільнотою.

Читайте також у рубриці Slow news
З’явився новий феміністичний проєкт «Жіночі студії»
Він розповідає про історію України через жіночий погляд
Молодь запрошують долучитися до інтелектуального волонтерства
Учасники програми викладатимуть шкільні предмети онлайн учням із прифронтових регіонів
У Києві відкрилась мультимедійна виставка «Поговори зі мною»
Її присвятили Дню усиновлення та цінності родини для кожної дитини
В Україні вперше навчатимуть професійних менеджерів культури
Слухачі можуть отримати грант на 45 000 грн для реалізації власної ідеї
Друкарня «Фактор Друк» відновлює роботу
Підприємство почало друкувати шкільні підручники
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень