fbpx
Slow news

Корпорація Unilever йде з російського ринку

Світовому гіганту дозволили продати бізнес
Кірста Олена, 05.09.2024

Британська корпорація Unilever отримала схвалення на продаж свого бізнесу в росії.

Наприкінці серпня урядова комісія рф схвалила угоду, згідно з якою вартість російських активів компанії становить 390-445 мільйонів доларів, пишуть російські ЗМІ. Відомо також, що на ці активи вже є покупець, однак його ім’я не розголошують.

Додамо, що Unilever — один зі світових лідерів на ринку харчових продуктів і побутової хімії. Компанії належить понад 400 брендів, серед яких Domestos, Axe, Rexona, Dove, Lipton, Sunsilk, Timotei, CLEAR та інші. У росії компанія має у власності великі виробничі центри в 4 містах, де випускає харчові продукти, косметику та побутову хімію.

У 2022 році після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Unilever призупинила постачання своєї продукції на російський ринок та експорт товарів з її території, однак продовжила виробляти та постачати товари, виготовлені на своїх російських заводах. У липні 2023-го Національне агентство з питань запобігання корупції внесло концерн до переліку «спонсорів війни», адже він продовжував роботу на ринку рф і платив податки, тим самим підтримуючи економіку країни-агресорки.

Минулого літа українські активісти та ветерани розмістили поряд з офісом Unilever у Великій Британії великий білборд, створений у стилі реклами засобів краси Dove. На ньому були зображені українські військовослужбовці з пораненнями та ампутаціями.

Фото: інстаграм/solidarity_ukr

«Кожен рубль, внесений у бюджет російської федерації, перетворюється на кулі, які шкодять українцям, і ракети, що націлюються на міста по всій Україні… Зупиніть це», — сказав тоді під час акції український воїн, який втратив обидві ноги в ході боїв у Херсонській області.

За даними видання Forbes Україна, в росії продовжують працювати 2139 міжнародних компаній, 1349 із них скорочують свої операції і 417 повністю вийшли з ринку рф.

Читайте також у рубриці Slow news
З’явився новий феміністичний проєкт «Жіночі студії»
Він розповідає про історію України через жіночий погляд
Молодь запрошують долучитися до інтелектуального волонтерства
Учасники програми викладатимуть шкільні предмети онлайн учням із прифронтових регіонів
У Києві відкрилась мультимедійна виставка «Поговори зі мною»
Її присвятили Дню усиновлення та цінності родини для кожної дитини
В Україні вперше навчатимуть професійних менеджерів культури
Слухачі можуть отримати грант на 45 000 грн для реалізації власної ідеї
Друкарня «Фактор Друк» відновлює роботу
Підприємство почало друкувати шкільні підручники
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень