fbpx
Slow news

 В Україні запустили інформаційну кампанію про сексуальне насильство, пов’язане з війною

В 11 містах безплатно надаватимуть соціально-психологічну допомогу
Бондар Каріна, 19.06.2023

19 червня, у Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах війни, стартувала спільна інформаційна кампанія Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Її мета — привернути увагу до проблеми сексуального насильства, пов’язаного з війною, а також поінформувати українців про можливість звернутися до Центрів допомоги врятованим (ЦДВ).

ЦДВ в 11 містах країни безплатно надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від війни, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з війною.

“Досвід сексуального насильства, пов’язаного з війною, завдає глибокої психологічної травми та руйнування фізичної, соціальної, психологічної та духовної цілісності людини. Постраждалі часто не наважуються поділитися пережитим навіть із найріднішими через страх, відразу, сором. Не можна вимагати від них розповідати про все й одразу. Рідним та друзям врятованих від сексуального насильства, пов’язаного з війною, слід зберігати терпіння, давати врятованим виговоритися, слухати їх уважно, а також поважати їхнє право на приватність та анонімність. Водночас важливо розуміти, що забезпечити ефективну допомогу врятованим від сексуального насильства, пов’язаного з війною, можуть виключно кваліфіковані спеціалісти”, — каже Валерія Палій, президентка Національної психологічної асоціації.

Також у ЦДВ можна проконсультуватися щодо гуманітарної та медичної допомоги, знайти тимчасовий прихисток, розв’язати юридичні питання внутрішньо переміщених осіб тощо.

Соціальне відео, що вийшло до старту інформаційної кампанії, розповідає про відчуття та емоції, які переживають врятовані від сексуального насильства, пов’язаного з війною, а також про важливість підтримки постраждалих близькими та отримання професійної допомоги.

Адреси та контакти центрів можна дізнатися на сайті.

Читайте також у рубриці Slow news
В Apple перепросили за рекламу нового iPad Pro
Глядачі розкритикували компанію за відео з руйнуванням музичних інструментів
Samsung випустила лімітовану серію товарів повсякденного вжитку
Кампанія має заохотити споживачів користуватися технікою зі ШІ
Створили гарячу лінію психологічної підтримки для військовослужбовиць
Жінкам допомагатимуть із запитами щодо втрати мотивації та проблем із ментальним здоров’ям
MEGOGO розпочинає прийом заявок на новий фестиваль ШІ
Переможці отримають грошові премії до 6000 доларів
Понад 25 тисяч пар подали заяви про шлюб через Дію
Найбільше запитів – у Києві, Львівській та Одеській областях
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень