fbpx
Slow news

Попри війну майже третина українців задоволені своїм життям, — дослідження

Найкращі оцінки надає молода аудиторія віком до 25 років та жителі Києва
Бондар Каріна, 25.05.2023

30% громадян позитивно оцінюють свій досвід життя в Україні. Такими є висновки опитування “Барометр якості життя”, який провела Європейська Бізнес Асоціація разом з дослідницькою компанією Gradus Research.

Водночас загальний досвід життя в Україні задовільно оцінюють 39% загальної аудиторії, інші 31% – незадовільно. Найкращі оцінки надає молода аудиторія віком від 16 до 25 років та жителі Києва.

Серед бізнес-аудиторії переважають оптимісти: 44% задоволені своїм життя, 35% вважають його задовільним, 21% – незадоволені.

Задоволеність своєю роботою та рівень доходу – важливий чинник впливу на рівень життя. Загалом поточним місцем роботи задоволені 34% загальної аудиторії та 69% бізнес-аудиторії, тоді як певне невдоволення щодо самореалізації мають 33% загальної та 12% бізнес-аудиторії.

Поточним місцем роботи задоволені 34% від загальної аудиторії опитаних і 69% представників бізнесу. Основними чинниками, які утримують на роботі, називають дружню атмосферу в колективі, комфортні умови праці й можливість працювати віддалено.

У EBA вважають, що на думку респондентів міг впливати й рівень підтримки від роботодавця у складні часи. Ідеться про авансові виплати заробітної плати, допомогу з релокацією й компенсацію витрат на житло для 23% опитаних. Серед бізнес-аудиторії це 81%.

Натомість істотно гіршими є оцінки рівня доходу. Загалом 85% українців називають його недостатнім, серед бізнесу показники теж високі – 38%. В EBA додають, що 80% опитаних представників бізнесу заробляють понад 20 тисяч гривень на місяць.

Серед загальної аудиторії лише 13% українців вважають власний дохід достатнім, а 2% “більшим за достатній”. Водночас 76% загальної аудиторії отримують менше 20 тисяч гривень на місяць, а 53% – менше 10 тисяч гривень.

53% бізнес-аудиторії й 47% загальної вважають рівень безпеки в Україні незадовільним. Більшість із тих, хто негативно оцінює рівень безпеки, проживає в східних областях, ближче до лінії фронту.

Близько 33% опитаних задоволені рівнем демократичних свобод і надання адмінпослуг, трохи менше третини невдоволені.

В опитуванні взяла участь 1091 людина віком від 16 до 60 років, серед яких 359 людей – представники бізнесу. З повним дослідженням можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також у рубриці Slow news
В інстаграмі з’явиться можливість публікувати секретні сториз
Розробники розповіли про нововведення
У мережі розгорнулась дискусія щодо вживання фемінітивів
Свою думку висловили ветеранки й військові, які продовжують нести службу
Киян запрошують до Капсули сортування
Розкажуть, як створити зручний простір для сортування сміття
Павло Дуров заявив про свою любов до української мови
Гендиректор Telegram розповів, що знання української допомагає йому в роботі
Стартував флешмоб на підтримку українських жінок
Його організаторів надихнули слова з пісні Teresa & Maria, що представить Україну на Євробаченні
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень