fbpx
Slow news

У новій кампанії виступили проти тестів на незайманість, що порушують права людини

Онлайн-петиція зібрала 40 000 підписів за тиждень
Бондар Каріна, 11.05.2023

DDB Romania разом з Мережею запобігання та боротьби з насильством щодо жінок (V.I.F.) запустили соціальну кампанію #UnExaminable. Вона має на меті ліквідувати тести на незайманість, які ВООЗ вважає порушенням прав людини.

У межах кампанії зняли відеоролик за участю дівчинки-підлітка, яка проходила тест перед іспитами до ВАС. У фільмі дівчина розповідає про тривогу, з якою вона часто стикається перед майбутніми іспитами.

“Той факт, що ці сертифікації незайманості, які досі проводили на прохання окремих осіб, були офіційно скасовані в Румунії, є важливим кроком на шляху до нормального життя, а також кульмінацією всіх наших зусиль у межах кампанії #UnExaminable. Ми дякуємо всім, хто долучився до підтримки цієї справи і зробив цю перемогу можливою”, — говорить Роксана Меметеа, керуюча партнерка DDB Romania.

Тему кампанії винесли на обговорення громадськості влітку 2022 року, після чого з’явилася онлайн-петиція про скасування цих тестів, адресована Міністерству юстиції, Міністерству охорони здоров’я та Національному інституту судово-медичної експертизи. Під цією петицією, розміщеною на платформі неурядової організації Campaniamea.Declic.ro, було зібрано понад 40 000 підписів лише за тиждень після запуску кампанії.

“Нашою метою під час проведення кампанії #UnExaminable було показати, що незайманість – це лише соціальна, культурна та релігійна концепція, яка відображає гендерну дискримінацію дівчат та жінок, а також те, що ці тести не мають жодного медичного значення й можуть завдати психологічної шкоди. Нам вдалося висвітлити це дуже чутливе питання на національному та міжнародному рівнях. Ми раді, що справили такий сильний вплив як на громадську думку, так і на румунську владу”, — говорить Роксана Ніта, креативна директорка DDB Romania.

Читайте також у рубриці Slow news
Агенції Taktika та twid випустили нові шрифти
Прагнуть підтримати розвиток української типографії та стимулювати процеси культурної деколонізації
В інстаграмі з’явилися картки профілів
Нова опція спростить обмін акаунтами між користувачами
Англійський футбольний клуб започаткував «Хвилину без мовчання»
Спортсмени привертають увагу до необхідності спілкування для запобігання самогубствам
PR Army присвятила відео цивільним українцям, які перебувають у російських тюрмах
Роликом нагадують міжнародній спільноті про важливість визволення цивільних полонених
Android та YouTube впровадили нові функції для захисту користувачів і поліпшення сервісу
Для користувачів андроїда з’явиться захист від крадіжки, а в ютубі — таймер сну та персоналізовані плейлісти
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень