fbpx
Slow news

Pure & Naive та Ukrainian Folks створили проєкт про дослідження культури й гастрономії України

Його мета — зібрати мільйон гривень на підтримку архівів
Бондар Каріна, 14.02.2023

Винний бар Pure & Naive та етнографічний візуальний щоденник Ukrainian Folks запускають проєкт “Наше”, в якому досліджуватимуть українську поезію, гончарство та гастрономію різних регіонів України.

У закладі з’явиться pop-up маркет з автентичною керамікою від Meraki Objects, колекцією української поезії, символів-квітів від Олександри Арсалані — Mutabor Mutabor та листівок від Ukrainian Folks.

Мета проєкту — зібрати мільйон гривень на підтримку архівів та реновацію будинку-майстерні українських художників-монументалістів Ади Рибачук та Володимира Мельниченка, що на вулиці Малопідвальній у Києві.

“За останній рік не лише світ, а й ми самі стали значно більше цікавитися історією та культурою України. Часто, коли в нас запитують про українську культуру та її символи, в більшості з нас, мабуть, виникають стереотипні та популярні образи, які не є самі собою поганими, але не відображають повністю нашу культуру. Задача дослідження, над яким ми працюємо разом з Ukrainian Folks, — піти далі, дослідити, заглибитись, знайти людей та осередки, які створюють щось унікальне, українське, наше”, — каже співзасновник Pure & Naive Павло Гук.

Також Меню Pure & Naive доповнять стравами з різних регіонів України та спеціальною добіркою українського вина від локальних виробників.

У межах проєкту “Наше” проводитимуть дегустації, “гастрономічні експерименти”, експедиції, працюватимуть з етнографічними та мистецькими архівами, кажуть організатори. За дослідженням можна буде стежити в соціальних мережах Pure & Naive та Ukrainian Folks.

Читайте також у рубриці Slow news
Компанія Оrео випустила лімітовану серію печива
Його створили за мотивами «Зоряних війн»
Для українців створили освітню платформу BecomingX
Вона допоможе розвивати навички, необхідні для працевлаштування й підприємництва
Виробник дитячого соку відкрив креативний збір на ЗСУ
У колаборації з благодійним проєктом «ГеройCar»
Військовозобов’язані зможуть оновити дані, не виходячи з дому
Міноборони створило застосунок «Резерв +»
Промо
В Україні запрацювала нова соцмережа Pleex
Команда називає її соцмережею, яка не прагне сподобатися всім
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень