fbpx
Slow news

У 2023 році популярними креативними трендами будуть аніме, екологічність і еклектика

А важливою соціальною темою стане старіння населення планети
Мачулка Ангеліна, 17.12.2022

Контент-платформа Depositphotos випустила свій щорічний прогноз про креативні тренди прийдешнього року.

Укладачі добірки заявляють, що аудиторія нині вимагає нових вражень. У 2023 році креатори зможуть користуватися як добре забутими трендами, так і зовсім новими. Для цього їм потрібні креативні підходи, XR-технології та продумане виробництво контенту.

Усього Depositphotos виокремила сім головних трендів 2023 року. Для кожного додали тематичний мудборд, добірку музики, відео та зображень, а також інсайти на основі даних про тему.

 Захоплення аніме

Головні поняття: японська анімація, покоління Y і Z, ностальнія за 2000-ми.

Про тренд: крім натхнення для дизайну, аніме може допомогти контент-креаторам у розвитку їхніх творчих навичок у 2023 році. Це нагода навчитися створювати гіперболічних персонажів, додавати у сюжетні лінії символічні елементи, проводити тематичні фотосесії та експериментувати з намальованими чи стилізованими костюмами.

 Єднання з природою

Головні поняття: подорожі, свідоме проживання, просто неба.

Про тренд: у 2023 році особливістю подорожей буде відповідальний і свідомий досвід, а не добре спланований та комфортний відпочинок. Ми бачитимемо більше екологічних і орієнтованих на відновлення дикої природи ініціатив, активне використання природних кольорів, а також естетики походів і кемпінгу.

 Дивовижний вік

Головні поняття: бумери, зображення різного віку, автентичність.

Про тренд: візуальний контент має виходити за межі шаблонних концепцій веселих літніх людей, які усміхаються на камеру або грають з онуками. Автентичні зображення можуть демонструвати, як бебі-бумери чи представники раннього покоління X влаштовують вечірки, гуляють із друзями, розважаються, експериментують зі своєю зовнішністю та починають нову кар’єру. Такий контент дасть змогу брендам і креаторам зміцнити зв’язок зі старшими поколіннями та підвищити їхню лояльність.

 Ефемерний світ

Головні поняття: мрійлива естетика, креативне оброблення, натхнення.

Про тренд: запозичуючи натхнення в магічному реалізмі 20-го століття, контент-креатори використовуватимуть у своїх роботах ефекти туману та розмитості, глибокі тіні та захопливі композиції. У фотографії й відео частіше зустрічатимуться експериментальне або креативне редагування і постоброблення.

 Естетика сталості

Головні поняття: екологічно нейтральні ідеї, мінімалізм, майбутнє.

Про тренд: цьогоріч естетика сталого дизайну відіграватиме більшу роль, ніж будь-коли раніше. Глибокі монохромні кольори, класичні або ущільнені шрифти та мінімалістичні текстури допоможуть створити інклюзивний дизайн, а відтак — оптимізувати ресурси, підвищити рентабельність інвестицій і зробити внесок у краще майбутнє як свого бренду, так і світу загалом.

 Новий велнес

Головні поняття: імерсійні технології, мультисенсорний досвід, calmtainment.

Про тренд: щоб налагодити зв’язок з аудиторією у 2023 році, бренди доповнять свою маркетингову діяльність велнес-інструментами на основі AR і VR. Використання динамічної, абстрактної та тривимірної моушн-графіки з тематичними звуками й ароматами виведе ментальні практики на новий рівень, а також допоможе прискорити позитивні зміни як для споживачів, так і для брендів.

 Пошуки радості

Головні поняття: максималізм, мотиваційні кольори, задоволення.

Про тренд: максималістська, еклектична і часом надто кричуща естетика буде присутня скрізь нарівні з мінімалістичними й лаконічними зображеннями. Креатори влаштовуватимуть яскраві стилізовані фотосесії, а декорації та образи моделей стануть ще більш продуманими й ефектними — усе для того, щоб дарувати радість і вражати деталями.

Читайте також у рубриці Slow news
Агенції Taktika та twid випустили нові шрифти
Прагнуть підтримати розвиток української типографії та стимулювати процеси культурної деколонізації
В інстаграмі з’явилися картки профілів
Нова опція спростить обмін акаунтами між користувачами
Англійський футбольний клуб започаткував «Хвилину без мовчання»
Спортсмени привертають увагу до необхідності спілкування для запобігання самогубствам
PR Army присвятила відео цивільним українцям, які перебувають у російських тюрмах
Роликом нагадують міжнародній спільноті про важливість визволення цивільних полонених
Android та YouTube впровадили нові функції для захисту користувачів і поліпшення сервісу
Для користувачів андроїда з’явиться захист від крадіжки, а в ютубі — таймер сну та персоналізовані плейлісти
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень