fbpx
Slow news

Українці стали раціональнішими в покупках і ухваленні рішень, — дослідження

Водночас кар’єра втрачає позиції порівняно з почуттями до родини
Мачулка Ангеліна, 04.12.2022

Data Science Publicis Groupe Ukraine опитала 2000 українців про їхнє медіаспоживання, цінності й очікування від брендів.

Через війну люди стали більш раціональними у житті й покупках. 17% опитаних втратили роботу після 24 лютого 2022 року, а 53% працюють частково або повний робочий день. Тому українці витрачають менше на деякі види товарів, наприклад, на передплату медіа, стримінгових платформ і додатків (зараз 30% — до війни було 39%). Балують себе найчастіше парфумами (37%) та косметикою (39%), а 48% дарують подарунки іншим (у 2020 році таких людей було 41%).

Під час пошуку роботи люди стали менше орієнтуватися на розмір зарплати — частка тих, для кого це критично важливо, зменшилась із 55% до 48%. Водночас кар’єра для українців усе частіше поступається місцем спілкуванню з друзями та сім’єю.

У 2022 році українці диверсифікували споживання соцмереж. Якщо вони прагнуть дізнатись новини та спілкуватися, то обирають Facebook, в Instagram шукають розважальний контент та інформацію про бренди, а ТікТок продовжує виконувати розважальну функцію.

Для українців стала важливішою додаткова цінність від діяльності компаній для спільноти загалом, аніж персональна вигода для себе. Від брендів очікують: підтримки локальних виробників (34%), соціальної відповідальності (43%) й екологічності (51%). Водночас лише 38% українців вважають, що бренди мають допомагати поліпшувати їхнє особисте життя; 20% прагне отримати відчуття цінності, а 20% очікують на поліпшення свого іміджу.

Здебільшого люди очікують, що бренди дослухатимуться до фідбеку споживачів, вийдуть із російського ринку та висловлюватимуться про війну в Україні.

Читайте також у рубриці Slow news
За ініціативою співачки Джамали в Києві відкрили кримський куточок
Його створили в Оранжереї на ВДНГ
Гурт «Крихітка» присвятив пісню загиблим митцям і запустив збір на FPV-дрони
В основі композиції – вірш, який написала Олена Герасим’юк, поетеса й військова парамедикиня
Створили проєкт «Театр ветеранів», що сприятиме їх реабілітації
Ветерани зможуть навчитися писати театральні тексти й грати ролі на сцені
Rikky Hype залучив електрика до участі в креативній рекламній кампанії
Він став обличчям нової колекції одягу
Нове бачення рушників Полтавщини ХІХ століття
З’явилася колекція лляних серветок з орнаментом старовинних рушників
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень