fbpx
Slow news

Аудіокнижки та подкасти на MEGOGO

Новий бізнес-напрямок відеосервісу
Чередніченко Анастасія, 04.12.2019

3 грудня відеосервіс MEGOGO заявив про запуск аудіо-напрямку, до якого входять подкасти та аудіокнижки найпопулярніших видавництв.

Іван Шестаков, директор із маркетингу та стратегії MEGOGO прокоментував: 

“Сучасний користувач, споживаючи контент, намагається все частіше поєднувати кілька справ одночасно. Знаходячись у дорозі, спортзалі, виконуючи рутинну роботу – завжди під рукою смартфон. Один із найзручніших способів отримання корисної інформації – аудіоконтент. У всьому світі цей напрямок стрімко зростає. Навіть чимало музичних платформ зізнаються, що споживання не музичного контенту на їхніх ресурсах збільшується. Ця тенденція ще не наскільки популярна в Україні, у порівнянні із іншими країнами, але ми віримо, що хороший і якісний контент змінить цю ситуацію”.

Розділ аудіо доступний лише для користувачів додатку MEGOGO. Оновлення вже з’явилося у смартфонах із системою Android, а через місяць з’явиться на iOS. Аудіоконтент можна завантажувати в самому додатку.

Зараз у вільному доступі знаходиться близько 100 випусків подкастів. Вони поділені за тематиками: історії про феномени, тренди, явища, процеси та розповіді із перших вуст про людей. Частина випусків – власне виробництво MEGOGO, частина створена в партнерстві з проєктами та брендами.

У розділі аудіо також близько 800 різножанрових аудіокнижок. Наступного року відеосервіс збирається збільшити їхню кількість до 4-5 тисяч. Передплатники MEGOGO матимуть доступ до багатьох бестселерів, проте деякі книги “продаватимуться” поштучно, як фільми.

MEGOGO також планує створювати аудіокниги власного виробництва. “Коли ми розпочали процес придбання книжок, то зіштовхнулись із тим, що на нашому ринку майже немає якісних аудіокниг українською мовою” – зазначив Іван Шестаков.

До команди увійдуть професійні диктори та сучасні українські автори. Наразі відеосервіс веде з ними перемовини.

MEGOGO не обмежується досягнутим і тестує нетипові аудіоформати, щоб згодом представити їх слухачу.

Іван Шестаков,
директор із маркетингу
та стратегії MEGOGO 

“MEGOGO Audio дозволить нам збільшити цінність нашого сервісу в очах користувачів, а користувачам – отримати більше контенту за ту ж саму ціну. Крім того, ми сподіваємося поступово сформувати в нашої аудиторії нові звички медіаспоживання. Наш основний продукт протягом багатьох років – кіно і ТБ. І з ним ми могли претендувати лише на вільний час користувача, якого не так багато протягом дня. До того ж, так очі та увага нашого глядача мають бути приковані до екрану, що не завжди можливо.

З Audio ми запропонуємо користувачам споживати контент на фоні, поки їхні очі та руки зайняті будь-якою іншою справою – кермуванням авто, поїздкою в транспорті, прогулянкою або тренуванням у спортзалі. Часу в нас стає все менше, тому ми пропонуємо якісний контент без відволікання від повсякденного життя. Більше того, ми впевнені, що аудіо – це найбільш візуальний жанр, адже з його допомогою ми представляємо та формуємо всі образи в себе в голові набагато більш красномовно – це наша безкоштовна та прекрасно розвинута еволюційна здатність. 

В Україні ринку аудіоконтенту майже немає, якщо порівнювати з розвинутими країнами. Тому для MEGOGO це відмінна можливість розвинути цю нішу. До того ж, аудіонапрямок дозволить збільшити час користування додатком MEGOGO зі смартфона – це також для нас важливо, адже ми маємо розвиватись в усіх напрямках. Для побудови якісного процесу у нас в офісі з’явилася студія для звукозапису. Ми закупили необхідне обладнання і залучили чималу кількість професіоналів до команди”.

Читайте також у рубриці Slow news
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень