fbpx
Slow news

У Києві відбудеться антисміттєвий забіг

Благодійний захід популяризуватиме культуру сортування відходів
Альтман Дарина, 02.04.2021

Креативна агенція TABASCO розробила неймінг та віжуал для  антисміттєвого забігу No Waste Run. Захід відбудеться у Києві 15 травня. 

Благодійний забіг збиратиме кошти на будівництво культурного об’єкта “Україна Без Сміття”, що популяризуватиме культуру сортування відходів. У межах проєкту побудують музей відходів і сортування, майданчик для безпластикового фермерського ринку, а також простір просто неба для артзаходів.

Організатори забігу — фандрейзингова платформа Kind Challenge та соціальний стартап “Україна Без Сміття” — хочуть зібрати 1 500 000 гривень.

Бігуном-благодійником може стати кожен охочий незалежно від місця проживання. Для цього треба виконати всі умови забігу. Пробігти символічні 2,5 км або ж 10 км можна на ВДНГ або в будь-якій іншій точці світу, самостійно або з командою.

Усім учасникам, які виконають умови забігу, організатори обіцяють нагороду — медаль із переробленого пластику, а також призи від партнерів забігу. Також у бігунів безкоштовно прийматимуть відсортовані відходи на перероблення.

“Ми в УБС переконані в тому, що сміття не існує. Сміття зникає, коли ми про нього піклуємося й ретельно сортуємо. Ми щодня викидаємо в смітник цінні ресурси: скло, пластик, метали чи папір. Наш культурний об’єкт на ВДНГ стане справжнім порталом у інший світ, в якому не існує сміття, а є лише цінні вторинні матеріали, що можуть знову стати корисними речами. Час змінювати стереотипне уявлення в суспільстві про те, що відходи — це щось брудне й неприємне. Забіг — чудовий старт для нашої фандрейзингової кампанії зі збору коштів на будівництво”, — коментує Євгенія Аратовська, голова організації “Україна Без Сміття”.

Читайте також у рубриці Slow news
У Лондоні з’явилася провокаційна інсталяція від VPN-провайдера
Вона порушує тему конфіденційності в мережі
Видавчиня з України започаткувала дитяче видавництво у Франції
Воно покликане популяризувати українських ілюстраторів та авторів у Європі
З’явилась мобільна гра-головоломка від KseniaSchnaider
Розробники Kiss My Apps пропонують грати в неї для перепочинку на роботі
Стартував проєкт від Prometheus, що відкриває нові кар’єрні можливості
Пошукачам роботи запропонують тематичні курси для поліпшення професійних навичок
Укрпошта випустить нові марки до Всесвітнього дня вишиванки
На них зобразили кримськотатарську й харківську вишивки
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень