fbpx
Slow news

У Києві відкриють виставку, присвячену Криму та українським політв’язням

До сьомої річниці окупації півострова
Альтман Дарина, 09.03.2021

13 березня Об’єднання родичів політв’язнів Кремля, за підтримки Посольства Великої Британії в Україні та Європейського фонду за демократію, відкриють експозицію CRIMEA is HERE. У партнерстві з Port.agency виставка буде представлена у Музеї Києва.

Подія присвячена сьомій річниці окупації півострова. Десятки тисяч українців Криму були змушені покинути домівки та втратити майно. Понад сто українських громадян опинилися у в’язницях за висловлення своєї позиції щодо вторгнення Росії на територію України. Політв’язні перебувають у штрафних ізоляторах, де відсутні медична допомога та прийнятні умови існування.

Виставка CRIMEA is HERE присвячена втраченому півострову й емоційним спогадам українців про нього. Художники, які народилися й жили у кримських містах, комунікують у своїх роботах уривками фраз і кадрами зі своїх спогадів. 

У межах експозиції Маша Куліковська, Krolikowski Art, Саша Ковальова, Валерій Ведута та Віталій Фоменко розповідають про свій особистий досвід, що водночас знайомий кожному.

“Ця виставка — для всіх, хто хоч раз був в Криму. Всіх, хто поїхав і хто залишився. Всіх, хто вірить, що Крим — всередині кожного з нас, адже тільки так боротьба за нього може тривати”, — говорить кураторка проєкту Катя Тейлор.

Відвідати виставку можна з 13 до 22 березня у Музеї Києва, за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7. Щоб потрапити на відкриття, необхідно зареєструватися за посиланням.

Читайте також у рубриці Slow news
Компанія Оrео випустила лімітовану серію печива
Його створили за мотивами «Зоряних війн»
Для українців створили освітню платформу BecomingX
Вона допоможе розвивати навички, необхідні для працевлаштування й підприємництва
Виробник дитячого соку відкрив креативний збір на ЗСУ
У колаборації з благодійним проєктом «ГеройCar»
Військовозобов’язані зможуть оновити дані, не виходячи з дому
Міноборони створило застосунок «Резерв +»
Промо
В Україні запрацювала нова соцмережа Pleex
Команда називає її соцмережею, яка не прагне сподобатися всім
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень