fbpx
Slow news

Фонд Музею Голодомору створив платформу, що відроджує пам’ять про загиблих під час трагедії

У співпраці з агенцією Postmen
Альтман Дарина, 26.11.2020

Фонд Музею Голодомору та агенція Postmen створили платформу “Зерна правди”, яка має на меті відродити пам’ять про кожного
загиблого під час трагедії 1932-1933 років.

Для вшанування жертв в Україні розпочалося будівництво музейно-меморіального комплексу Музей Голодомору. У межах ініціативи збирають кошти на будівництво ІІ черги Національного музею Голодомору-геноциду.

Під час дослідження Postmen виявили, що українці радше готові допомагати певній людині з ім’ям, історією, фотографією, аніж абстрактним “жертвам”, “народу”, “фонду”. Тому в центр платформи було поставлено конкретних осіб, які загинули під час геноциду. Їхні профайли взяли з мартирологу, складеного у 2008-2010 роках у межах проєкту “Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні”.

Кожна жертва Голодомору – це унікальне життя, яке на сайті платформи символізує конкретна зернина. Після внеску благодійник “засвічує” одну з мільйона зернин, один конкретний профайл загиблої людини – символічно пророщує зерно правди.

Айдентика платформи “Зерна правди” побудована навколо трафарету, силуетом якого є зерно пшениці. Цю форму можна заповнити фотографією, історією конкретної втраченої під час Голодомору людини.

За останніми підрахунками, Голодомор 1932-1933 років в Україні обірвав життя близько 7 мільйонів українців.

Читайте також у рубриці Slow news
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень