fbpx
Slow news

У Фінляндії розробили шрифт, що замінює образливі слова

У межах боротьби з кібербулінгом
Альтман Дарина, 31.08.2020

Фінська IT-компанія TietoEVRY створила “ввічливий шрифт”, що замінює образливі слова в тексті. Ініціатива спрямована на боротьбу з кібербулінгом. 

Шрифт використовує елементи машинного навчання й автоматично замінює образливі слова на евфемізми. Наприклад, якщо написати “Я тебе ненавиджу”, речення автоматично зміниться на “Я не погоджуюсь з тобою”. Набравши “Вона потворна”, ви отримаєте “Вона негарна, у традиційному розумінні”, а слово “сука” заміниться на “самку собаки”.

Словник зі 1800 слів, яким користуються у The Polite Type, розробляли разом з фінськими вчителями та організаціями, що займаються дітьми та молоддю.

Шрифт розпізнає образи, пов’язані з расовою, етнічною та сексуальною ознаками. Нецензурні слова та відверті образи заблюрюють. 

Кіа Херінг, комунікаційна директорка tietoEVRY

“Булінг є особливо небезпечним, коли йдеться про дітей та молодих людей. Вони не мають тих психологічних інструментів, що є у дорослих, аби впоратися з хейтом у мережі. Кібербулінг може залишити серйозні емоційні травми на роки, — коментує Кіа Херінг, комунікаційна директорка tietoEVRY. —  Ми хочемо поширювати ідею рівності та інклюзивності. Щоб люди, які використовують образливі слова, зрозуміли реальне значення за ними.” 

Читайте також у рубриці Slow news
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень