fbpx
Slow news

Мінекономіки завершило бета-тестування програми Національного кешбеку

Вона вже доступна для всіх громадян, виробників та ритейлерів
Кірста Олена, 14.10.2024

Міністерство економіки України завершило бета-тестування програми «Національний кешбек» і анонсувало її повноцінний запуск із масштабною рекламною кампанією.

Про це заявила перша віцепрем’єрка — міністерка економіки Юлія Свириденко на форумі «Зроблено в Україні», передає Інтерфакс-Україна.

«Цим проєктом ми прагнемо втілити три ключові цілі: підтримати населення, особливо напередодні опалювального сезону; сформувати попит на українські товари з боку громадян. А ще підтримати українських виробників і, як наслідок, економіку, створюючи робочі місця й забезпечуючи податкові надходження. Ми сподіваємося, що така підтримка допоможе змінити споживчі звички українців, щоб українське стало товаром першого вибору. Нам важливо формувати культуру плекання українського продукту. Особливо знаючи, в яких умовах його інколи створюють — поряд із лінією фронту, під обстрілами та в блекаутах», — розповіла Юлія Свириденко на своїй сторінці у фейсбуці.

Як працює нова програма?

У межах програми споживачі отримують 10% компенсації за придбані товари українського виробництва. Зібрані кошти відображаються в застосунку Дія вже наступного дня після купівлі. Там же можна побачити перелік товарів, які беруть участь у програмі. Для зручності користувачів у Дії є сканер, за допомогою якого можна перевірити, чи бере участь у програмі конкретний товар.

Під час бета-тестування, яке розпочалося 2 вересня, українці вже випустили понад 2 мільйони карток для участі в програмі. Орієнтовно 1,1 мільйона користувачів тепер бачать нарахований кешбек у Дії, а загальна сума компенсацій наразі становить 73,2 млн грн. До програми приєдналися 1,3 тисячі виробників і зареєстровано 260 тисяч товарів, на які нараховується кешбек. Серед учасників — 610 ритейлерів та 11 банків.

Перша виплата кешбеку запланована на 20 жовтня. Максимальна сума компенсації, яку можна отримати за місяць, становить 3000 гривень. Отримані кошти можна витратити до 20 числа наступного місяця на різні послуги, такі як медичні та комунальні платежі, квитки на поїзд чи в кіно. Також ці кошти можна задонатити на потреби ЗСУ або придбати військові облігації.

Національна рекламна кампанія, яка стартує разом із повноцінним запуском програми, має на меті залучити ще більше партнерів серед ритейлерів та виробників.

За словами Юлії Свириденко, уряд продовжуватиме надавати технічну підтримку новим партнерам і стежитиме за ефективністю програми.

Читайте також у рубриці Slow news
Кампанія Beyond Ceilings закликала подолати «скляну стелю» для жінок
Привертають увагу до невидимих бар’єрів, що заважають жінкам реалізувати свій потенціал у багатьох сферах
Оголосили переможців премії кінокритиків «Кіноколо»
Головний тріумфатор церемонії — стрічка «Сірі бджоли» Дмитра Мойсеєва
Агенції Taktika та twid випустили нові шрифти
Прагнуть підтримати розвиток української типографії та стимулювати процеси культурної деколонізації
В інстаграмі з’явилися картки профілів
Нова опція спростить обмін акаунтами між користувачами
Англійський футбольний клуб започаткував «Хвилину без мовчання»
Спортсмени привертають увагу до необхідності спілкування для запобігання самогубствам
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень