fbpx
Slow news

В Україні втретє проведуть національний тест з медіаграмотності

Можна буде не лише перевірити свої знання, а й виграти подарунки
Кірста Олена, 09.10.2024

17 жовтня 2024 року відбудеться національний тест з медіаграмотності, який щороку організовує національний проєкт «Фільтр». Захід присвячено Глобальному тижню медіаграмотності, що відзначають у період з 24 по 31 жовтня.

Цьогоріч тест об’єднає українців для перевірки їхньої стійкості до маніпуляцій та дезінформації. Учасникам запропонують відповісти на 25 запитань, розподілених на п’ять тематичних блоків. Це дасть змогу перевірити знання з різних аспектів медіаграмотності.

Пройти тест можна лише один раз, а правильні відповіді будуть опубліковані на сайті проєкту «Фільтр». Для участі необхідно зареєструватися за посиланням на офіційному сайті проєкту. Про це повідомили на фейсбук-сторінці національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр», що координує проведення тесту.

Особливістю тесту є можливість отримати цінні подарунки від партнерів. Перші 50 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найкоротший час, отримають сертифікати на книжки, портативні зарядки, термокружки та інші приємні призи. Оголошення переможців відбудеться 22 жовтня у соціальних мережах проєкту «Фільтр» та на його сайті.

Цього року тест супроводжується ще одним нововведенням — учасники також отримають сертифікати про проходження тесту. Сертифікати будуть надіслані впродовж двох тижнів після тесту на електронні адреси учасників, вказані під час реєстрації. Переможці, які не нададуть свої дані для отримання подарунків у визначений термін, втратять право на отримання призів.

Національний тест з медіаграмотності вже став традиційним заходом — його проводять втретє. Він має на меті сприяти підвищенню рівня критичного мислення та медіаграмотності серед українців. Проєкт закликає всіх охочих долучитися до тестування та перевірити свої знання щодо інформаційної безпеки та протидії маніпуляціям.

Читайте також у рубриці Slow news
У київських ресторанах подаватимуть «найціннішу страву світу»
Продукти для неї вирощені на розмінованих полях Миколаївщини
У книгарні Сенс відбудеться зустріч з воєнною фотографкою Юлією Кочетовою
Мисткиня розповість про власний досвід воєнної журналістки та свій проєкт «Війна — це особисте»
У Києві презентували путівник «Шлях ветерана»
Практичний довідник для ветеранів та їхніх родин містить підказки для розв’язання правових проблем
Українські підлітки розробили гру-квіз про деколонізованих художників
У ній розповідають про вкрадену культурну спадщину та ближче знайомлять з творчістю видатних митців
«Сільпо» випустило колекцію паперових стаканчиків з віршами-пиріжками
Кампанія поєднує літературу з повсякденним ритуалом
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень