fbpx
Slow news

Оновили бренд міста Чернівці

OCB Agency розробила концепцію образу міста як багатокультурного центру
Кірста Олена, 07.10.2024

У Чернівцях завершили роботу зі створення нового бренду міста, який відображає його інноваційний характер та багатокультурну спадщину. Проєкт отримав назву «Чернівці. Мозаїка культур». Його вже офіційно презентували громадськості.

Новий бренд створили за фінансової підтримки Євросоюзу та уряду Німеччини в межах програми EU4Business від GIZ, спрямованої на підвищення привабливості українських міст. Завданням проєкту було підкреслити унікальні риси Чернівців і підвищити конкурентоспроможність міста на міжнародній арені.

Брендинг розробила агенція OCB Agency, яка вже має досвід у створенні брендів для інших українських міст, зокрема Житомира та Кременчука. У межах підготовки до проєкту провели опитування серед містян. Воно показало, що чернівчани бажають бачити своє місто як багатокультурний центр, де зливаються традиції різних народів.

«Перше враження про Чернівці — це затишне місто. Водночас ми отримали багато порівнянь Чернівців з відвідуванням музею або театру. Гості міста відзначають його колоритність, збережену архітектуру, переплетеність різних культурних традицій. Нашим основним завданням стало відтворити всю цю багатокультурність, історичну та архітектурну спадщину, водночас передавши сучасний і прогресивний характер міста», — розповів Кирило Онацький, засновник та керівник OCB Agency.

Основним елементом нового логотипа Чернівців став образ мозаїки, що символізує гармонійне співіснування різних культур. Слоган «Мозаїка культур» підкреслює цей посил і сприяє формуванню завершеного образу міста. Логотип також може трансформуватися в контури відомих архітектурних споруд, таких як Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича чи Ратуша, що підкреслює туристичну привабливість міста.

Колористика бренду базується на «цегляних» відтінках — коричневому, помаранчевому та червоному, що асоціюються з архітектурними пам’ятками історичного центру Чернівців. Для текстової частини логотипа використали модифікований шрифт Helvetica Neue Condensed, що нагадує арки старовинних будівель.

Ініціатори переконані, що новий бренд стане важливим інструментом для розвитку міста, його впізнаваності на міжнародній арені та залучення нових інвестицій, а також сприятиме культурному й туристичному розвитку Чернівців.

Читайте також у рубриці Slow news
Вийшов трейлер біографічного фільму «Малевич»
Стрічка розповідає про про життєвий і творчий шлях Казимира Малевича
Українське проєкційне шоу United in Light перемогло на фестивалі в Німеччині
Світлове шоу показали на Бранденбурзьких воротах
Glovo додає у свій застосунок функції соціальних мереж
Компанія сподівається, що клієнти частіше робитимуть замовлення та відкриватимуть для себе нові заклади
Кампанія Beyond Ceilings закликала подолати «скляну стелю» для жінок
Привертають увагу до невидимих бар’єрів, що заважають жінкам реалізувати свій потенціал у багатьох сферах
Оголосили переможців премії кінокритиків «Кіноколо»
Головний тріумфатор церемонії — стрічка «Сірі бджоли» Дмитра Мойсеєва
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень