fbpx
Slow news

ВООЗ спільно з TikTok показуватимуть користувачам контент про здоров’я

Корисні відеоролики підвищать рівень медичної грамотності людей
Кірста Олена, 04.10.2024

ВООЗ і TikTok співпрацюватимуть для поширення науково обґрунтованої інформації про здоров’я та добробут. У межах партнерства планують підвищувати рівень медичної грамотності користувачів.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) й TikTok оголосили про річну співпрацю. Це партнерство є частиною зусиль ВООЗ з використання цифрових платформ для підвищення рівня медичної грамотності населення. Соціальні мережі, серед яких і TikTok, допоможуть поширювати надійну й обґрунтовану інформацію про здоровий спосіб життя й підтримувати позитивні зміни у поведінці користувачів.

Соціальні мережі відіграють важливу роль у поширенні інформації, впливаючи на поведінкові рішення, пов’язані зі здоров’ям. За даними досліджень, один із чотирьох молодих людей активно шукає новини в соціальних мережах, зокрема в TikTok, пише сайт ВООЗ. Водночас зростає кількість дезінформації. Тому метою цієї співпраці є поширення перевірених даних та підтримка здорових діалогів.

«Ця співпраця може стати важливим етапом у розвитку соціально відповідальних платформ. Спільно з TikTok ми допоможемо людям отримати доступ до достовірної інформації та долучитися до наукового діалогу, який сприятиме здоровому майбутньому для всіх», — розповів головний науковий співробітник ВООЗ Джеремі Фаррар.

Підвищення рівня медичної грамотності через взаємодію з інфлюенсерами

TikTok, будучи однією з найбільших платформ із мільярдною аудиторією, має на меті використовувати свої технології для підвищення обізнаності про здоров’я. Платформа прагне створювати контент, що буде розвіювати стереотипи, підтримувати користувачів та об’єднувати спільноти.

«Ми щодня бачимо, як мільйони людей звертаються до TikTok, щоб знайти підтримку в різних аспектах свого життя, зокрема щодо здоров’я. Тому ми раді співпрацювати з мережею Fides ВООЗ, щоб запропонувати надійний контент на тему ментального здоров’я нашій спільноті», — прокоментував Валент Річі, який відповідає на платформі за питання довіри та безпеки.

Співпраця між TikTok і ВООЗ передбачає поширення відеоконтенту з науковими даними, що будуть легкими для розуміння. Платформа надаватиме інфлюенсерам підтримку через навчальні програми для створення якісного та інформативного контенту на тему здоров’я.

Читайте також у рубриці Slow news
Зумери-фрилансери активно використовують ШІ у своїй роботі
Компанія Freelancehunt підготувала аналітичне дослідження
Стартувало щорічне опитування експертів комунікаційної індустрії 
Проаналізують основні тенденції і виклики в роботі піарників та комунікаційників
З’явилося подарункове видання «Київ. Неймовірні історії великого міста»
Воно розповідає історії міста та його мешканців
На Венеційській бієнале покажуть оперу про підрив Каховської ГЕС
Український павільйон цьогоріч наголошує на катастрофічних наслідках війни для екології та суспільства
МОН упроваджує зміни до шкільного предмета «Захист України»
Відтепер учні навчатимуться без гендерного поділу
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень