fbpx
Slow news

В Україні створили мінісеріал про дезінформацію

У ньому змодельовані життєві ситуації, які можуть бути близькі глядачам
Кірста Олена, 27.09.2024

З’явився мінісеріал, що має на меті протидіяти дезінформації, яку активно розповсюджують через різні канали: боти, діпфейки, російську музику й навіть відеоігри.

Творці проєкту кажуть, що пропаганда проникає в наше повсякденне життя через блогерів, замовні статті, а також контент для дітей, що робить цю загрозу особливо небезпечною.

Мінісеріал складається з п’яти епізодів. У них показано реальні життєві ситуації, в яких кожен глядач може впізнати себе або своїх знайомих. Серіал не лише звертає увагу на небезпеку дезінформації, а й показує, як вона може впливати на людей навіть у звичайних побутових ситуаціях. Особлива увага приділена тому, як російська музика та відеоігри можуть розмивати українську культуру, спонсорувати війну та формувати негативні стереотипи.

До створення цього проєкту долучилися відомі українські зірки та лідери думок. Серед них — Маша Єфросиніна, Тімур та Інна Мірошниченки, Анатолій Анатоліч, Євген Пронін та багато інших. Ініціатори проєкту переконані, що участь відомих особистостей підкреслює важливість тем, які охоплює серіал, та допомагає донести меседж до широкої аудиторії.

Серіал висвітлює й такі важливі теми, як створення діпфейків з президентськими зверненнями, що стає потужним інструментом для поширення фейкових новин та маніпуляцій громадською думкою. Цей аспект демонструє, як технології можуть бути використані для обману та дезорієнтації громадян.

Проєкт підтримує Київська міська рада. Вона виступила інформаційним партнером і надала можливість перегляду серіалу на своєму офіційному сайті.

Читайте також у рубриці Slow news
Україна потребує перекваліфікації жінок та людей старшого віку
У Gradus Research провели дослідження
Meta представила розумні окуляри Orion
Управління девайсом відбувається за допомогою голосових підказок і жестів
Як українці об’єднуються заради тварин
Укрпошта випустила поштовий блок «Батальйон “Пухнасті”», а власники врятованих бездомних тварин долучаються до флешмобу
У 13 країнах Європи відбудеться благодійний забіг у темряві
Збиратимуть кошти на потреби українських захисників та медичне обладнання для військового госпіталю в Чернігові
БФ «Вдячні» випустив документальний фільм про медичну роту 67-ї ОМБр
У ньому показали роботу медичних евакуаційних екіпажів
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень