fbpx
Slow news

Як українці об’єднуються заради тварин

Укрпошта випустила поштовий блок «Батальйон “Пухнасті”», а власники врятованих бездомних тварин долучаються до флешмобу
Кірста Олена, 27.09.2024

Тварини об’єднують Україну: Укрпошта випустила поштовий блок, присвячений котам і собакам, які перебувають на передовій разом із військовими, а флешмоб #НекупуйПрихисти популяризує адопцію тварин.

У мережі стартував флешмоб #НекупуйПрихисти, який закликає українців підтримати адопцію безпритульних тварин. Його учасники діляться власними історіями про те, як змінилося їхнє життя після появи улюбленців, взятих з притулків або з вулиці. Одночасно, Укрпошта презентувала новий поштовий блок «Батальйон “Пухнасті”», присвячений тваринам, які допомагають військовим на передовій. Частину коштів від продажу марок спрямують на підтримку притулків для тварин.

Марки Укрпошти «Батальйон «Пухнасті»

Укрпошта представила нову серію поштових марок, яка отримала назву «Батальйон “Пухнасті”». Вона присвячена тваринам — котам і собакам, які допомагають українським військовим на передовій. Ці вірні друзі не тільки підтримують моральний дух воїнів, а й часто рятують життя, попереджаючи про небезпеку.

«Війна — це справжнє пекло, де все ж залишається місце для милосердя, доброти й любові. Світлини наших захисників у компанії з пухнастими тваринками ширяться просторами інтернету, демонструючи світові найкращі людські якості українських Героїв. Втомлені та виснажені воїни, повертаючись з бойових завдань, зігріваються любов’ю, яку дарують їм порятовані й прихищені тварини. Беззахисні пухнастики, які через війну втратили своїх господарів і домівки, віддячують своїм рятівникам теплом і вірністю. Врятовані собаки та кішки часто стають справжніми бойовими друзями та ефективними «антидепресантами» для наших бійців. Чотирилапі друзі допомагають захисникам хоч на мить відволіктися від суворої воєнної реальності, згадати про близьких і затишок рідної домівки», — кажуть в Укрпошті.

Поштовий блок складається з двох серій: «Батальйон “Пухнасті”. Котики» і «Батальйон “Пухнасті”. Собачки», а також є спільний блок, що охоплює обидві серії. Кошти з продажу марок спрямують на підтримку притулків для тварин.

Укрпошта нагадує, що багато тварин досі залишаються без домівок через війну, тому підтримка таких ініціатив особливо важлива.

Флешмоб #НекупуйПрихисти

Паралельно з появою нового поштового блоку від Укрпошти, в соцмережах стартував флешмоб #НекупуйПрихисти. Його ініціаторами стали власники тварин, які дали прихисток безпритульними чотирилапим. Мета флешмобу — популяризувати адопцію тварин із притулків та вулиць.

Організатори закликають усіх, хто вже прихистив улюбленця, поділитися своєю історією. Ви можете зняти відео або зробити фото й опублікувати свою історію в соцмережах.

Одним з активних учасників флешмобу став директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний. У своєму відео він розповів історію про кота на ім’я Коржик, якого його родина прихистила кілька років тому.

Для участі у флешмобі потрібно виконати кілька простих кроків: зняти відео або зробити фото зі своїм улюбленцем, розповісти, як він змінив ваше життя, додати гештег #НекупуйПрихисти та розмістити публікацію в соцмережах.

Мета флешмобу — не лише популяризувати адопцію, а й привернути увагу до майбутніх днів адопції, які відбудуться 5-6 жовтня в Міжнародному виставковому центрі у Києві.

Читайте також у рубриці Slow news
Україна потребує перекваліфікації жінок та людей старшого віку
У Gradus Research провели дослідження
Meta представила розумні окуляри Orion
Управління девайсом відбувається за допомогою голосових підказок і жестів
В Україні створили мінісеріал про дезінформацію
У ньому змодельовані життєві ситуації, які можуть бути близькі глядачам
У 13 країнах Європи відбудеться благодійний забіг у темряві
Збиратимуть кошти на потреби українських захисників та медичне обладнання для військового госпіталю в Чернігові
БФ «Вдячні» випустив документальний фільм про медичну роту 67-ї ОМБр
У ньому показали роботу медичних евакуаційних екіпажів
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень