fbpx
Slow news

У 13 країнах Європи відбудеться благодійний забіг у темряві

Збиратимуть кошти на потреби українських захисників та медичне обладнання для військового госпіталю в Чернігові
Кірста Олена, 27.09.2024

Благодійний фонд Lotus Fund та Нова пошта в період з 24 вересня по 12 жовтня організовують благодійні забіги з ліхтариками в різних містах Європи.

Протягом двох тижнів у 13 містах (Київ, Брюссель, Лондон, Берлін, Барселона, Цюрих, Братислава Відень, Тбілісі та інших) відбудуться благодійні забіги Run for Light — у темряві, з ліхтариками.

Ініціативу започаткували, щоб зібрати кошти на підтримку українських військових та нагадати про постійні обстріли з боку росії. Акцію ініціював благодійний фонд Lotus Fund — найбільший студентський мілітарний фонд, що об’єднує активну українську молодь з усього світу довкола волонтерства. До спільноти входять стартапери, благодійники, активісти й засновники соціальних проєктів.

Як зазначає один із засновників фонду Сергій Лисін, головна мета цієї акції — привернути увагу іноземців та українців за кордоном до постійних загроз, з якими стикається Україна, і зібрати кошти на придбання важливого обладнання для Збройних сил України. Він також додає, що забіги є символом єдності та підтримки українського народу в його боротьбі проти агресора.

Особливістю цих забігів стане використання нового стартового сигналу замість традиційного пістолета. Цей сигнал розробили разом з Новою поштою з метою уникнути можливого травмування ветеранів і людей із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР). Над створенням сигналу працювали звукові дизайнери з Лос-Анджелеса та фахівці з Гарварду, а сам сигнал інтегрує в собі українські мотиви.

Локальні координатори в різних країнах Європи забезпечують організацію забігів на місцях. Серед них — українські активісти та організації, такі як Українська молодіжна група Литви, Рада Української Молоді у Словаччині та інші. Учасники можуть узяти участь у марафоні, сплативши фіксований грошовий внесок у розмірі 550 гривень, або 12 євро.

За словами організаторів, захід Run for Light має на меті не лише привернути увагу до втрати енергетичної інфраструктури України через російські обстріли, а й зібрати кошти на енергетичні прилади для українських військових. Очікується, що участь у забігах візьмуть понад 850 людей із 13 європейських країн. А кінцева мета — зібрати пів мільйона гривень на підтримку артилерійських підрозділів ЗСУ та медичне обладнання для військового госпіталю в Чернігові.

«Попри вимкнення світла через обстріли росії, українці щодня роблять неможливе — змагаються на Олімпійських іграх, розвивають бізнеси, продовжують жити. Світ має знати, в яких умовах ми творимо історію кожного дня. Тому ми запускаємо Run For Light! 13 міст Європи, 850 учасників, одна мета — об’єднати українців та друзів України на благодійній пробіжці на підтримку військових і медичних закладів України», — йдеться на сторінці Lotus Fund в інстаграмі.

Читайте також у рубриці Slow news
Україна потребує перекваліфікації жінок та людей старшого віку
У Gradus Research провели дослідження
Meta представила розумні окуляри Orion
Управління девайсом відбувається за допомогою голосових підказок і жестів
В Україні створили мінісеріал про дезінформацію
У ньому змодельовані життєві ситуації, які можуть бути близькі глядачам
Як українці об’єднуються заради тварин
Укрпошта випустила поштовий блок «Батальйон “Пухнасті”», а власники врятованих бездомних тварин долучаються до флешмобу
БФ «Вдячні» випустив документальний фільм про медичну роту 67-ї ОМБр
У ньому показали роботу медичних евакуаційних екіпажів
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень