fbpx
Slow news

На статуях відомих чоловіків у Лондоні з’явились слінги

Активісти вимагають для чоловіків доступної відпустки з догляду за дитиною
Кірста Олена, 21.09.2024

Активісти групи Dad Shift у Лондоні розвісили моделі дитячих слінгів на відомі статуї, щоб привернути увагу до необхідності покращення умов батьківської відпустки у Великій Британії.

Немовлят-ляльок прикріпили до бронзових фігур відомих чоловіків: актора Джина Келлі, футболіста Тьєррі Анрі, інженера Ізамбара Кінгдома Брунеля та інших. У такий спосіб активісти прагнуть привернути увагу до проблеми надання відпустки з догляду за дитиною для чоловіків. Вони вимагають розробити варіанти такої відпустки, адже наразі, як стверджують організатори кампанії, Британія пропонує найгірші умови в Європі — чоловікам платять лише 184,03 фунтів стерлінгів на тиждень і не довше двох тижнів.

Організатори акції прагнуть підкреслити роль чоловіків як батьків і домогтися справедливих умов, які дадуть можливість більшій кількості людей скористатися відпусткою та підтримати рівність між батьками.

«Існує така велика нерівність у нашому зображенні та розумінні фігур у суспільному житті. У жінок часто цікавляться їхнім життям як дружин, матерів і дочок, тоді як чоловікам у суспільному житті рідко пропонують ділитися цією частиною себе. Ми хотіли звернути увагу на їхню роль як батьків, а також на необхідність кращої підтримки людей, коли в їхньому житті з’являються діти, — кажуть активісти.

Співзасновники The Dad Shift Джордж Гебріель та Алекс Ллойд Хантер розповіли, що кріпити ляльок-немовлят до статуй чоловіків їм допомагав Мел Пінет. Він проводить заняття, щоб навчити батьків правильно зав’язувати дитячі слінги та налагодити зв’язок зі своїми новонародженими дітьми.

Статуї з немовлятами викликали значний інтерес серед перехожих.

«Люди відгукувалися дуже тепло. Багато хто зупинявся, щоб сфотографуватися. Ми хотіли, щоб це було позитивно провокаційне видовище», — сказав співорганізатор акції.

Читайте також у рубриці Slow news
Україна потребує перекваліфікації жінок та людей старшого віку
У Gradus Research провели дослідження
Meta представила розумні окуляри Orion
Управління девайсом відбувається за допомогою голосових підказок і жестів
В Україні створили мінісеріал про дезінформацію
У ньому змодельовані життєві ситуації, які можуть бути близькі глядачам
Як українці об’єднуються заради тварин
Укрпошта випустила поштовий блок «Батальйон “Пухнасті”», а власники врятованих бездомних тварин долучаються до флешмобу
У 13 країнах Європи відбудеться благодійний забіг у темряві
Збиратимуть кошти на потреби українських захисників та медичне обладнання для військового госпіталю в Чернігові
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень