fbpx
Slow news

Платформа Inheart створила спецпроєкт «Іловайськ: серпневий рубікон війни»

Цифровий меморіал містить сторінки пам’яті та спогади про полеглих військових
Кірста Олена, 29.08.2024

До Дня пам’яті захисників України платформа Inheart створила спецпроєкт «Іловайськ: серпневий рубікон війни». Він містить цифровий меморіал зі сторінками пам’яті та спогадами про деяких загиблих військових.

Під час реалізації проєкту команда Inheart провела інтерв’ю з десятьма родинами українських бійців, які за різних обставин опинилися в Іловайську.

«З 7 серпня 2014 року, за даними Національного військово-історичного музею, під час Іловайської операції загинуло 368 українських військових, понад 250 – під час виходу із “зеленого коридору”. Понад 400 бійців було поранено, а десятки вважалися зниклими безвісти. Певний час точна хронологія подій в Іловайську залишалась невідомою. Багато свідків загинули або не були готові говорити про пережите. Проте завдяки зусиллям журналістів, документалістів, тих, хто вижив, а також родичам захисників ми маємо можливість відтворити ці події та нагадати світові про російсько-українську війну. Важливо показати, що її масштаби значно більші, і вони беруть початок ще з 2014 року», – кажуть ініціатори створення спецпроєкту.

В Inheart переконані, що нагадати про Іловайську трагедію та полеглих захисників може кожен охочий. Для цього пропонують створити сторінку пам’яті про свого близького на платформі Inheart. Для родин захисників це безоплатно.

Як скористатися платформою:

Щоб увічнити пам’ять про загиблого захисника, потрібно створити сторінку пам’яті. Її можна заповнити інформацією, що найточніше відображає, якою була ця людина та якою її мають пам’ятати.

Після створення сторінки можна поділитися посиланням з друзями, колегами та знайомими полеглого воїна. Вони можуть додати до сторінки спільні спогади, фото й відео, яких не мають родичі загиблого.

«Меморалізація – це обов’язок перед тими, хто залишився лише у спогадах. Inheart прагне формувати культуру пам’яті, щоб подвиг сучасних українців залишався в історії та серцях наступних поколінь», – додають творці платформи.

Читайте також у рубриці Slow news
З’явився новий феміністичний проєкт «Жіночі студії»
Він розповідає про історію України через жіночий погляд
Молодь запрошують долучитися до інтелектуального волонтерства
Учасники програми викладатимуть шкільні предмети онлайн учням із прифронтових регіонів
У Києві відкрилась мультимедійна виставка «Поговори зі мною»
Її присвятили Дню усиновлення та цінності родини для кожної дитини
В Україні вперше навчатимуть професійних менеджерів культури
Слухачі можуть отримати грант на 45 000 грн для реалізації власної ідеї
Друкарня «Фактор Друк» відновлює роботу
Підприємство почало друкувати шкільні підручники
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень