fbpx
Slow news

В Україні зростає частка працевлаштованих громадян

У Gradus Research провели дослідження
Кірста Олена, 14.08.2024

Згідно з дослідженням Gradus Research, в Україні за останній час зросла частка працевлаштованих громадян.

У межах проєкту «Градус суспільства під час війни» дослідницька компанія Gradus Research провела дослідження, в якому простежила динаміку змін щодо працевлаштованості українців від початку повномасштабного вторгнення.

Згідно з дослідженням, рівень працевлаштованості громадян зростає. 69% опитаних українців мають роботу та працюють повний робочий день або частково. Натомість у грудні минулого року їх частка становила 62%. Водночас найнижчий рівень працевлаштованості українців був у березні 2022 року — тоді роботу мали лише 24% респондентів.

Зміни в доходах українців

За даними дослідження, продовжують зростати й доходи українців. Якщо порівнювати з довоєнними часами, заробітна плата 56% українців збільшилася. Водночас у грудні 2023 року про збільшення доходів повідомляли лише 15% опитаних українців.

Також у межах дослідження провели опитування щодо довіри українців до ЗСУ. Вона залишається на доволі високому рівні — 59% проти 63% у 2022 році. Головними запоруками перемоги України респонденти називають військову допомогу Заходу та міць Збройних сил України. Так вважають 61% та 58% опитаних громадян.

Також, якщо порівнювати з дослідженнями перших днів повномасштабного вторгнення, спостерігається значне падіння віри в дієвість посилення санкцій щодо рф, а також у деморалізацію російської армії як чинника нашої перемоги.

5 емоцій, що переважають у настроях українців

На першому місці втома — 54% респондентів відповіли, що відчувають її. Рівень напруженості дещо знизився — 41% проти 43% в 2023 році. Водночас 33% до 29% підвищився рівень розчарування. Також стабільно високим залишається рівень суб’єктивного стресу — з квітня 2024 року він становить 87-88%.

За даними Gradus Research, продовжує зростати частка тих, хто спілкується українською в побуті. Якщо у квітні 2022 року таких було 53%, то зараз частка українськомовних опитаних становить 68%.

Опитування Gradus Research проведено методом анкетування в мобільному застосунку/на онлайн-платформі Gradus. Воно тривало впродовж 17-21 червня 2024. Вибірка відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч віком 16-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном, за винятком тимчасово окупованих територій та територій ведення активних бойових дій.

Читайте також у рубриці Slow news
З’явився новий феміністичний проєкт «Жіночі студії»
Він розповідає про історію України через жіночий погляд
Молодь запрошують долучитися до інтелектуального волонтерства
Учасники програми викладатимуть шкільні предмети онлайн учням із прифронтових регіонів
У Києві відкрилась мультимедійна виставка «Поговори зі мною»
Її присвятили Дню усиновлення та цінності родини для кожної дитини
В Україні вперше навчатимуть професійних менеджерів культури
Слухачі можуть отримати грант на 45 000 грн для реалізації власної ідеї
Друкарня «Фактор Друк» відновлює роботу
Підприємство почало друкувати шкільні підручники
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень