fbpx
Slow news

У Києві можуть запровадити хвилину мовчання

Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів
Кірста Олена, 05.08.2024

Електронна петиція з проханням запровадити в Києві хвилину мовчання у пам’ять про загиблих військових зібрала необхідну кількість підписів.

У ній автор пропонує зробити зі столиці місто-приклад того, як потрібно вшановувати пам’ять полеглих українських військових.

«Станом на зараз місто ніяк не пропагує та не підтримує культуру пам’яті. Люди не зупиняються під час хвилини мовчання щодня о 9-й ранку. Немає чіткої комунікації та інструкції, що потрібно робити. Також є гучномовці, але немає голосового супроводу й пояснення», — йдеться в тексті петиції.

У петиції пропонують:

  • запровадити голосове сповіщення о 8:59, в якому оголошуватимуть хвилину мовчання, і запустити це сповіщення (голос + відлік) через гучномовці в всіх районах Києва;
  • запустити це сповіщення у метрополітені й додаткове пояснення на телеекранах метро й зупиняти рух вагонів на цей час. Таку ж систему оповіщення та зупинки впровадити у громадському транспорті;
  • повідомляти про хвилину мовчання о 9:00 на всіх рекламних майданчиках, що належать місту (сітілайтах, екранах тощо) і запропонувати місцевому бізнесу долучитися до ініціативи;
  • зробити хвилину мовчання обовʼязковою на всіх засіданнях, а також усіх публічних і неофіційних подіях, які відбуваються в місті.

«Це той мінімум, який кожен містянин може зробити своєю щоденною рутиною — не забувати про військових, які загинули внаслідок російської агресії, та докладати зусиль для захисту Незалежності України. І це той мінімум, який може зробити місто», — йдеться в повідомленні від автора петиції Івана Юрчишина.

Петиція набрала понад 6000 підписів, тож тепер її мають розглянути відповідальні особи й надати офіційну відповідь щодо результатів розгляду.

Читайте також у рубриці Slow news
З’явився новий феміністичний проєкт «Жіночі студії»
Він розповідає про історію України через жіночий погляд
Молодь запрошують долучитися до інтелектуального волонтерства
Учасники програми викладатимуть шкільні предмети онлайн учням із прифронтових регіонів
У Києві відкрилась мультимедійна виставка «Поговори зі мною»
Її присвятили Дню усиновлення та цінності родини для кожної дитини
В Україні вперше навчатимуть професійних менеджерів культури
Слухачі можуть отримати грант на 45 000 грн для реалізації власної ідеї
Друкарня «Фактор Друк» відновлює роботу
Підприємство почало друкувати шкільні підручники
Інші статті за темами
Slow news
News
Slow news
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень