fbpx
Slow news

Instagram додасть ШІ-версії користувачів, а WhatsApp розширить можливості відеодзвінків

Дайджест оновлень популярних застосунків
Кірста Олена, 15.06.2024

Цього тижня популярні платформи оголосили про низку оновлень: в інстаграмі з’являться ШІ-версії акаунтів, ютуб тестує пошук за зображенням, а вотсап збільшить кількість учасників відеодзвінків.

Команда bazilik media підготувала добірку оновлень популярних застосунків, про які платформи повідомляли упродовж цього тижня.

Instagram дозволить блогерам створювати ШІ-версії своїх акаунтів

Компанія Meta працює над можливістю додати в інстаграм функцію створення ШІ-версій акаунтів користувачів. Про це повідомляє реверс-інженер Алессандро Палуцці.

Повідомляється, що програма Creator AI буде корисною для інфлюенсерів: блогерів та знаменитостей. The New York Times пише, що наразі тривають ранні етапи тестування чатбота, за допомогою якого лідери думок зможуть спілкуватися з підписниками. Програма імітуватиме стиль знаменитості у відповідях на запитання прихильників.

Головна ідея майбутнього нововведення – допомогти блогерам впоратися з адмініструванням своїх сторінок. А ще в такий спосіб компанія сподівається заохотити користувачів соцмережі до взаємодії із ШІ-аватарами відомих людей.

Джерела компанії повідомили The New York Times, що наразі триває розробка програми, однак уже відомо, що знаменитості зможуть обрати дані, які платформа використовуватиме для копіювання їхньої манери спілкування. До уваги братимуть їхні попередні публікації в інстаграм, прямі повідомлення, коментарі та аудіо з рилз та сториз. Також вони зможуть надиктувати конкретні відповіді на певні запитання.

Ютуб тестує пошук за зображеннями

Ютуб експериментує з новою пошуковою функцією на основі Google Lens. Це дасть змогу користувачам знаходити на платформі відео, пов’язані з певними зображеннями. Наразі функція працює в режимі бета-тестування і нею може скористатися обмежена кількість користувачів на мобільних пристроях Android .

У рядку пошуку в ютуб з’являється іконка Google Lens. Натискаючи на неї, користувачу відкривається камера Google Lens, за допомогою якої можна зробити знімок і потім шукати цей об’єкт на платформі. Також користувачі зможуть отримати більше інформації про візуальні елементи, натиснувши «Шукати в Google».

В ютубі сподіваються, що така опція поліпшить пошук контенту та контекстну навігацію на платформі. Коли функція з’явиться для всіх користувачів наразі не повідомляють.

Вотсап оновлює функцію відеодзвінків

Платформа прагне стати більш життєздатним конкурентом Zoom, FaceTime і Google Meet, тож у нещодавніх оновленнях з’явилися функції демонстрації екрана, можливості залучати до дзвінків більшу кількість учасників та підсвічування спікера.

Про це повідомляє видання Engadget. Демонстрація екрана, за словами розробників, буде корисною функцією для спільного перегляду відео, обміну вмістом, яким важко поділитися, а також допоможе усунути несправності на пристроях співрозмовників, наприклад, старших людей або дітей.

Вотсап також збільшив максимальну кількість учасників відеоконференцій до 32 осіб. Раніше у застосунку можна було здійснювати відеоздвінки не більше 8 особам одночасно.

Ще одне оновлення у вотсап — Speaker spotlight. Налаштування дає змогу під час групових дзвінків підсвічувати особу, яка розмовляє, а також показувати її першою в рядку серед усіх учасників конференції.

Матеріал підготовлено в межах проєкту Strategic Media Support Program, який реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також у рубриці Slow news
KFC створила заспокійливу музику зі звуків приготування страви
Компанія переконана, що цей фоновий шум допоможе зняти стрес і покращить сон
У Києві відкрили банерну виставку «Герої наших вулиць»
Її присвятили пам’яті захисників, на честь яких перейменували вулиці в українських містах
Meta повертає на платформу технологію розпізнавання облич
Це допоможе боротися з шахрайством і відновленням заблокованих акаунтів
У київських ресторанах подаватимуть «найціннішу страву світу»
Продукти для неї вирощені на розмінованих полях Миколаївщини
У книгарні Сенс відбудеться зустріч з воєнною фотографкою Юлією Кочетовою
Мисткиня розповість про власний досвід воєнної журналістки та свій проєкт «Війна — це особисте»
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень