fbpx
Slow news

В Україні стартувала інформаційно-освітня кампанія з особистої кібербезпеки

Для закріплення знань пропонують пройти інтерактивну гру
Кірста Олена, 18.04.2024

Розпочалася всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія, покликана підвищити рівень обізнаності українців щодо можливих загроз в інтернеті та основних правил кібергігієни.


Ініціаторами проєкту виступили представництво Фонду цивільних досліджень та розвитку США в Україні за підтримки Державного департаменту США разом з Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України, МОН, «Всеукраїнською школою онлайн», «Освіторією» та «Києвом Цифровим».

У межах інформаційно-просвітницької кампанії користувачам нагадують про важливість регулярної зміни паролів, використання антивірусів, перевірки посилань, за якими часто переходять користувачі. Також про те, для чого потрібне резервне копіювання даних, перевірка надійності Wi-Fi-мережі, до якої вони під’єднують свої пристрої.

Кампанія націлена на такі категорії користувачів мережі, як:

  • підлітки (11-17 років), які вправно користуються сучасними технологіями, але через відсутність життєвого досвіду часто потрапляють на гачок шахраїв;
  • доросле населення (18-59 років), яке не вважає себе потенційними жертвами кіберзлочинців, тому часто нехтує правилами безпеки онлайн;
  • старші люди (60+), які з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну почали активніше використовувати онлайн-інструменти для отримання новин та підтримки зв’язку з рідними.

До проєкту долучилася креативна агенція KYIFORNIA – вона працювала над створенням промороликів, у яких розповідають про популярні інструменти кібершахраїв, а також пояснюють базові правила безпеки онлайн.

Для закріплення знань з основ особистої кібергігієни користувачам пропонують самоперевірку – онлайн-тестування у вигляді інтерактивної гри.

Матеріал підготовлено в межах проєкту Strategic Media Support Program, який реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також у рубриці Slow news
Донать свій час на захист інфопростору
В Україні створили платформу для боротьби з пропагандою
Для військових і ветеранів оголосили конкурс воєнної літератури
Найкращі роботи вийдуть друком в антології від ВСЛ
Презентували проєкт «Паспорт твоєї ідентичності»
У його межах випустили відеоролики про пам’ятки, зображені на закордонному паспорті громадянина України
Мінцифри за допомогою ШІ навчить студентів боротися з дезінформацією
Студенти зможуть створити власні AI-рішення для протидії ворогу
У 2024 році жінки почали активніше відкривати бізнеси
За перший квартал зареєстровано 43,5 тис. ФОПів-жінок
Інші статті за темами
Підписатися
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень
Підпишись на нашу розсилку і будь в курсі всіх оновлень